Uutiset

HPK solmi lisää sopimuksia

Päättyneellä jääkiekon liigakaudella yhdeksänneksi sijoittunut Hämeenlinnan Pallokerho julkaisi maanantaina tukun pelaajasopimuksia. Uusina pelaajina Hämeenlinnan siirtyvät Juhani Jasu ja Toni Jalo. Lisäksi Kerhon oma kasvatti ja viime kaudella Mesits-komennuksen jälkeen liigadebyyttinsä tehnyt Petteri Nikkilä jatkaa joukkueessa. Jere Laine puolestaan hakee Kerhosta pelipaikkaa kesän kestävällä try out -sopimuksella.

26-vuotias Jasu on pelannut koko liigauransa Rauman Lukossa. Hän tulee Kerhoon vuoden sopimuksella.

– Hänellä on ehdottomasti potentiaalia parempaan kuin mitä tilastot tällä hetkellä näyttävät. Uskon, että voimme tarjota hänelle roolin, jossa tilastotkin kaunistuvat, kertoo HPK:n pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen.

Jasu teki viime kaudella Lukossa kahdeksan pistettä.

24-vuotias keskushyökkääjä Jalo takoi Mestiksen hopeajoukkueessa Mikkelin Jukureissa 56 ottelussa tehot 6+45=51. HPK:n kanssa hän teki 1+1-vuotisen sopimuksen.

– Tonissa on potentiaalia. Nyt hän saa hyvän sauman jatkaa nousujohteista uraansa. Hän on ennen kaikkea hyvä aloittaja ja syöttäjä, Laukkanen kuvailee.

Nikkilä jatkaa uraansa kasvattajaseurassaan kahden vuoden sopimuksella. Viime kaudella hän pelasi 18 ottelua Mestiksessä ja 36 ottelua Liigaa.

– Pete on osoittanut, miten hyvällä ja systemaattisella suunnitelmalla ja avuilla on mahdollisuus nousta Liigaan Mestiksen kautta. Hän on ehdottomasti liigakelpoinen joukkuepelaaja, Laukkanen kehuu.

23-vuotias laitahyökkääjä Laine on fyysinen pelaaja. Viime kauden hän pelasi Mestistä HCK:ssa.

– Jere on kiinnostava, kookas pelaaja, jolla voi hyvinkin olla liigatasolla annettavaa. Hän on vahva luistelija ja pärjää kaksinkamppailuissa. Jerellä on myös hyvä veto, Laukkanen sanoo.

Laukkasen mukaan Kerholla on koko ajan verkot vesillä.

– Tilanne on toki haasteellinen. Kärkiketjuihin yritämme satsata ja saada muutamia pelaajia hyökkäyspäähän, Laukkanen sanoi.

HPK neuvottelee edelleen omista nuoristaan Robert Leinon kanssa.

– Robertin viimeinen kausi sopimuksesta oli optio, emmekä sitä sellaisenaan käyttäneet. Olemme edelleen neuvottelupöydässä Robertin kanssa, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic