Uutiset

HPK sopi jatkosta Lehtivuoren ja Paajasen kanssa

Täyttä häkää tämän kauden jääkiekkoliigan runkosarjaa vääntävä Hämeenlinnan Pallokerho rakentaa kulissien takana kovaa vauhtia myös kauden 2017–2018 liigajoukkuettaan. Seura julkisti maanantaina ensi kauden joukkueeseensa kaksi palasta lisää, kun hyökkääjä Otto Paajanen ja puolustaja Joonas Lehtivuori allekirjoittivat Kerhon kanssa kahden kauden mittaiset jatkosopimukset.

Lopella syntynyt ja Lopen Lätkän kasvatti Paajanen on pelannut Kerhossa C-nuorten SM-sarjasta lähtien. Liigajoukkueeseen 24-vuotias pelaaja nousi kaudeksi 2011–2012 ja on kuulunut kaudesta 2013–2014 lähtien myös edustusjoukkueen kapteenistoon.

Paajaselle on kertynyt miesten pääsarjassa tämän kauden pelit mukaan lukien 287 ottelua, joissa hän on tehnyt 87 (41+46) pistettä.

– Kaksi vuotta lisää ja mikäs siinä. Tämä on hyvä paikka, joten miksi pitäisi lähteä muualle. Koko organisaatiossa on uudistunut ilme ja teemme päivittäin tuolla hyvin asioita. Keskitymme aika paljon yksilökohtaiseen harjoitteluun ja taitoon ja siihen, että kaikella mitä teemme, on joku tarkoitus. Mutu-tuntumalla emme tee oikeastaan mitään, Paajanen avasi syitään uuden sopimuksen tekemiseen.

Kerhon apuvalmentaja Timo Turusen mukaan Paajanen on tärkeä palanen ensi kauden joukkueessa.

– Otto on HPK:n omia miehiä ja niin sanotusti meidän näköisemme pelaaja. Haluamme tehdä hänestä vielä paremman pelaaja, emmekä näe hänen ylärajalleen mitään lasikattoa. Hän on menossa eteenpäin ja hänestä tulee meille vielä parempi pelaaja, Turunen luotti.

Puolustaja Lehtivuori pelaa HPK:ssa toista kauttaan. 28-vuotias Ilveksen kasvatti nousi jo avauskaudellaan Kerhon tärkeimpien puolustajien joukkoon. Tällä kaudella hän on tehnyt 19 ottelussa puolustajalla hyvät tehopisteet 3+6=9.

– Hämeenlinna oli itselleni ykkösvaihtoehto, jos pelaan Suomessa. Olemme viihtyneet kaupungissakin perheen kanssa hyvin, Lehtivuori sanoi.

Myös puolustajan jatkaminen oli valmentaja Turusen mieleen.

– Lehtivuori on Paajasen tavoin ylöspäin menevä pelaaja. Yksi tärkeä asia on se, että pelaaja haluaa olla täällä ja tehdä töitä tämän yhteisön ja itsensä eteen. Myös Lehtivuorella on motivaatio kohdallaan mennä nimenomaan jääkiekkoilijana eteenpäin, Turunen kehui.

Uuden sopimuksen tehnyt kaksikko on tositoimissa taas tiistaina, kun Kerho aloittaa kolmen ottelun liigaviikkonsa Tampereen Ilvestä vastaan.

– Ilveksellä on taitava – perustamperelaista tekemistä – ja viisikkotasolla Karri Kiven näköinen joukkue, joka on aktiivinen ja pelaa viisikkona hyvin. Nuoria pelaajia on lyönyt joukkueessa läpi ja heidän rytminsä on ollut vähän ailahtelevaa, mutta joukkue pelaa hienoa ja hyvää jääkiekkoa, kun se päivä sattuu. Joukkue on tehnyt paljon ylivoimalla maaleja, joten se puoli on erityistarkkailussa, Turunen suunnitteli. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu pelipäivän aamuharjoitusten jälkeen osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic