fbpx
Uutiset

HPK syötteli LiigaPlokin nurin kolmessa erässä

HPK oli musertavan ylivoimainen naisten lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. HPK otti ensimmäisen kiinnityksen kohti välieräpaikkaa puhtaasti kolmessa erässä. Jatkoon pääsyyn vaaditaan kolme voittoa.

Ploki sai kasaan vain 41 pistettä, joista se teki itse omilla onnistumisilla 30 pinnaa.

HPK karkasi hyvin vakuuttavaan voittoon leppoisan oloisesti.

– Tuli tässä sentään hiki. Saimme meidän hyvällä syötöllä tuhoa aikaiseksi. Meidän puolustus ja torjunta toimivat hyvin. Tämä oli odotettua helpompi peli, sillä edellinen kohtaaminen oli tiukempi. Varmasti vierasottelu lauantaina on tätä ottelua tiukempi, sanoi HPK:n libero Saana Koljonen.

HPK:n valmentaja Luca Chiappini oli samoilla linjoilla.

– Tämä oli tasapainoinen ja ehjä esitys joukkueelta. Peli oli meidän kontrollissa koko ajan. Koko joukkue onnistui hyvin, mutta esimerkiksi Michaela Madsen ja nuorena pelaajana Piia Korhonen olivat hyviä, sanoi Chiappini.

Plokin vastaanotto jäi 31 prosenttiin, kun HPK selvisi nostoista 54 prosentin teholla.

Plokin valmentaja Jukka Koskinen pettyi ryhmänsä esitykseen. Koskinen on tuttu mies Hämeenlinnassa, sillä hän toimi aiemmin Kerhon valmentajana.

– Teimme liikaa omia virheitä. Vastaanotto ei toiminut. Olimme tasaväkisiä hyvän vastaanoton jälkeisessä pelaamisessa. HPK nosti hyvin, vaikka meidän syöttö näytti hyvältä. Ehkä syötöstä puuttui tehoja, Koskinen arvioi.

– Tämä oli huono peli meiltä. Harjoittelemme playoff-pelaamista, Koskinen sanoi.

HPK:n Lindsay Stalzer syötti toisessa erässä todella pitkän putken, sillä hän aloitti tilanteessa 5–6 ja päätti vuoronsa tilanteessa 19–6 eli HPK teki hänen syöttövuorollaan 14 pistettä.

Saana Koljosen nuoremmat sisaret Eveliina ja Sini pelaavat Plokin joukkueessa. Saanakin on lähtöisin Pihtiputaalta.

– Plokia vastaan pelaaminen on aina erityistä. Kun olin seuraamassa A-tyttöjen turnausta, niin olin Plokin puolella HPK:ta vastaan. Sini pelasi silloin Plokin joukkueessa, Saana sanoi.

Eveliina on Plokin passari. Sini on Saanan tavoin libero.

– Harmittaa. Tiesimme, että olemme altavastaajia. Olen pettynyt peliimme. Ei pelattu hyvää peliä, sanoi Eveliina Koljonen.

– Vastaanoton lisäksi välillä myös puolustus oli pihalla. Emme sijoittuneet puolustuksessa, miten oli sovittu, passari jatkoi.

Eveliina Koljonen kehui isosiskoaan.

– Saana haki monta meidän lyöntiä ja peippiä. Hän ryynäsi hyvin. Sini ei tullut kovin paljon nostoja, Eveliina arvioi.

– Mielestäni Eveliina pelasi edellisellä kerralla paremmin, mutta vastaanotto vaikeutti hänen pelaamista. Sini puolusti hyvin, Saana puolestaan sanoi.

Plokilla lienee edessään ylivoimainen haaste.

– HPK on kaadettavissa, mutta se vaatii huippupelin ja onnistumista joka osa-alueella maksimaalisesti, Eveliina Koljonen sanoi.

Asiasanat

Menot