Uutiset

HPK taipui AIK:lle, mutta vei turnauksensa

Maalin tappio tukholmalaiselle AIK:lle riitti lauantaina Hämeenlinnan Pallokerholle voittoon omassa turnauksessaan. Kerho taipui AIK:lle maalein 4-3 (2-1, 1-1, 1-1), mutta vei Kultakeskus-turnauksen ykköstilan maalierolla ennen ruotsalaisvieraitaan. Kolmanneksi turnauksessa sijoittui Tampereen Ilves.

Kerhon tehoketju AIK:ta vastaan oli Alex Leavittin johtama kolmikko, jossa laidoilla pelasivat Niko Nieminen ja Scott Barney. Nieminen (1+1) ja Barney (1+1) onnistuivat kumpikin maalinteossa ja Leavitt oli järjestelemässä kummankin ketjukaverinsa osumaa. Kerhosta onnistui lisäksi Marko Luomala, joka maalasi toisen erän viimeisellä sekunnilla Marek Zagrapanin esityöstä.

-Ottelun alku näytti sen, että meidän pitää keskittyä tarkemmin omaan pelaamiseemme. Ensimmäinen erä ei ollut meiltä kovinkaan hyvä. Olimme tyytyväisiä perjantaiseen peliin Ilvestä vastaan ja meidän oli tarkoitus jatkaa siitä, mutta jalka ei ihan riittänyt. Väsymys alkoi selvästi näkyä, kommentoi ottelua HPK:n valmennusjohtoon kuuluva Pasi Arvonen.

Arvosen mielestä kahdesta kovasta pelistä peräkkäisinä päivinä on Kerholle iso hyöty.

-Tällainen on hyvä harjoitus sarjakautta ajatellen, sillä liigassa pelataan paljon perjantai-lauantai-pelejä, valmentaja sanoi.

HPK:n nelosketjussa kumpanakin päivänä viilettänyt Otto Paajanen on syksyn aikana jättänyt jälkensä hyvillä otteillaan. Paajasenkin mielestä Kerho ei ollut alussa ihan valmiina.

-Olimme ensimmäisessä erässä jaloissa, mutta paransimme pikkuhiljaa ja viimeinen erä oli jo ihan meidän, Paajanen mietti.

18-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella mainiosti HPK:n A-nuorissa. Hyppäys miesten peleihin on kuitenkin sujunut kivuttomasti.

-Vauhti ja kaksinkamppailut ovat paljon kovempia. Näitä on kyllä mukavampi pelata. Laidassa pelaaminen sujuu, kun siihen alkaa tottua. Alkuun pelaaminen oli vähän hakemista, mutta ei siinä enää mitään ihmeellistä ole, junioriuransa keskushyökkääjänä pelannut Paajanen sanoi.

HPK:n kentälliset: Teemu Rautiainen-Marek Zagrapan-Marko Luomala, Marko Tuulola-Mathias Porseland, Niko Nieminen-Alex Leavitt-Scott Barney, Santeri Alatalo-Jukka Laamanen, Janne Kolehmainen-Arsi Piispanen-Antti Roppo, Tuukka Mäkelä-Lauri Kärmeniemi, Jaakko Turtiainen-Tuukka Pulliainen-Otto Paajanen. Maalissa Mika Järvinen (varalla Mikko Tolvanen).

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic