Uutiset

HPK taipui haluttomalla pelillä Kuopiossa

SM-liigan kärkiottelussa KalPan ja HPK:n välillä vain toinen joukkue pelasi ja toinen vain myötäili vieressä haluttomana. KalPa vei pisteet kotikaukalossaan maalein 4–2 (1–0,2–1,1–1). Näin kuopiolaiset nousivat sarjataulukossa kaksi pistettä HPK:n edelle.

 – KalPa kyllä ansaitsi esityksellään voittonsa. Meidän peli ei hurraa-huutoja saa osakseen. Olimme vain näennäisesti ottelussa mukana. Perusilme pojilla oli vetelä ja antaa paljonkin ajattelemisen aihetta, suomi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin omiaan ja samalla myös itseään.

Ensimmäisen erän ainoan osuman teki KalPan NHL-vahvistus Derek Stepan. Hän sai nappisyötön siniviivalle Artturi Lehkoselta ja HPK:n puolustus joutui kaatamaan Stepanin. Vielä kaatuessaankin mies pystyi siirretyn rangaistuksen aikana laukomaan kiekon ohi HPK:n maalissa pelanneen Mikko Tolvasen.

Muuten ensimmäinen erä oli väritöntä pelailemista. HPK:n parhaat paikat olivat Dan Spangilla, Johan Larssonilla ja Otto Paajasella. Lähinnä maalintekoa oli Paajanen, jonka laukaus kolisutteli yläristikkoa.

HPK aloitti toisen erän väkevästi. Kello ehti pyöriä vain 39 sekuntia, kun Jere Sallinen pystyi yllättämään KalPan maalia vartioineen Mikko Koskisen. Syöttäjänä toimi jälleen kerran valtavasti peliaikaa saanut Ville Viitaluoma.

Hämeenlinnalaisille avautui erän puolivälissä mahdollisuus, kun KalPasta Sakari Salminen määrättiin jäähypenkille. HPK:n yv-peli oli kuitenkin voimatonta ja vasta viime sekunneilla Viitaluomalla oli yksi paikka. Se jäi kuitenkin torsoksi ja vastahyökkäyksestä jäähyaitiosta jäälle ponnahtanut Salminen pääsi maalintekoon. Harmittavasti kiekko painui verkkoon Larssonin mailan kautta.

Viisi minuuttia ennen toisen erän päättymistä KalPa pääsi kahden maalin johtoon. Antti Halosen siniviivalaukaus painui verkon perukoille, syöttäjinä toimivat Jussi Timonen ja Jasse Ikonen.

HPK:n toinen tilaisuus tuli kolmannessa erässä, kun KalPa joutui puoleksitoista minuutiksi kahden miehen alivoimalle. Kuitenkin vain Viitaluoma onnistui ujuttamaan laatan maalin kulmalta Koskisen taakse. Syöttäjänä Viitaluoman ohella HPK:n parhaimmistoon kuulunut Eric Fehr.

Lopullinen niitti tuli kolmetoista minuuttia ennen loppua. Aivan kuin Salmisen maalissa jäähyltä tullut pelaaja, tällä kertaa Jukka Voutilainen Janne Kolehmaisen syötöstä pääsi maalin tekoon. Erotuomari Vesa Keränen oli pitkään puhelimessa, mutta lopulta näytti peliä jatkettavan keskeltä.

– Meidän maalivahtivalintamme oli harkittu teko. Turha tappiosta on Tolvasta syyttää. Hieman minua ihmetytti, kuinka paljon erotuomarit antoivat meille myötätuulta, jota nyt ei kuitenkaan osattu käyttää hyväksi, aprikoi Selin.

 – Olihan tämä kauden työteliäimpiä pelejämme. Monipuolinen hyökkäyspeli tämän meille ratkaisi. Mutta olihan erikoinen tuomarilinja, ihmetteli myös KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020