fbpx
Uutiset

HPK taipui hopealla ennätysyleisön edessä

Turun areenan tiistai-ilta oli suomalaisen jääkiekkoilun juhlailta. Hienon tapahtuman tarjosivat Turun Palloseuran ja HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkueet sekä peräti 10 620 katsojaa.

A-nuorten liigan kaikkien aikojen suurin yleisömäärä pääsi todistamaan TPS:n mestaruutta. TPS kukisti HPK:n maalein 5–3 (0–0, 2–1, 3–2) ja se vei SM-kultaa voitoin 3–0.

Helpolla ei HPK turkulaisia päästänyt. Se nousi kolmannessa erässä Samuel Argillanderin ja Miro Ruokosen osumilla jo maalin päähän. TPS:n Matias Lehtonen (2+0) räjäytti kuitenkin potin 55 sekuntia ennen loppua. Hän sinetöi loppunumerot thjiin, kun Kerho haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Kerhon ensimmäisen (2-1) sivalsi Santeri Vuoti suoraan Patrik Virran voittamasta aloituksesta.

Huippuketju

TPS oli kauttaaltaan vahva joukkue, mutta yksi osa nousi siitä kuitenkin esiin. Ninkin voi sanoa, että ketju Mikko Rantanen–Julius Vähätalo–Oskari Siiki pelasi mestaruuden TPS:lle. Siinä ketjussa oli eniten taitoa ja ratkaisuvoimaa.

TPS:n kolmannen erän alun 3-1-maali oli komea näyttö ketjun hyökkäystaidosta, Se iski vastaan, kun HPK oli ensin sortunut hyökkäyspään siniviivalla kiekon menetykseen. Kiekko oli Kerhon veskarin Joonas Toivosen takana vähän myöhemmin oikein klip klap –tyyliin. Vähätalo tarjoili Rantaselle. Tämä jatkoi huikeasti Siikiller, joka sai pamauttaa kiekon tyhjiin – yksi kauden hienoimmista maaleista.

Rantanen pelasi TPS:n A-junioreissa vain pudotuspelit. Hänet palkittiin play off –sarjan arvokkaimpana pelaajana, eikä varmaan syyttä.

– Huikeata. Ei voi muuta sanoa kuin kiitos Turku. Ei tätä vielä edes oikein ymmärrä, hehkutti Rantanen yleisölle pelin jälkeen.

Ansaittu voitto

Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö TPS olisi ansainnut mestaruutta.

– Suoraan sanoen harmittaa. TPS kuitenkin ansaitsi mestaruutensa. Sillä on todella huikeita yksilöitä ja se on taitava joukkue. Tämä oli yhtä tasainen play off –sarja kuin muutkin, mutta nyt TPS oli vähän parempi, sanoi runkosarjan arvokkain pelaaja, HPK Patrik Virta.

Virta vakuutti, että hopea on HPK:lle voitettu mitali.

– Eihän tätä olisi kukaan marraskuussa uskonut (HPK oli sarjan häntäpäässä). Ensi viikolla tämä maistuu varmasti jo hyvältä.

Hevosmiesten tietotoimisto on jo kertonut, että Virta jättää HPK:n tämän kauden jälkeen. Virta ei tätä tietoa vielä halunnut vahvistaa.

– En kommentoi näitä juttuja vielä. Katsotaan sitten, kun mitalijuhlat on juhlittu, hän tuumi.

Salon viimeinen

Ottelu oli myös Olli Salon viimeinen HPK:n A-nuorten päävalmentaja. Salo luotsasi A-junioreita Kerhossa neljä kautta ja tulos oli loistava. Liigassa kultaa, hopeaa ja pronssia, seurajoukkueiden maailmancupissa Omskissa Venäjällä hopeaa.

– Kaikki päättyy aikanaan. HPK:lla ei ole minulle tarjota mitään tehtävää. Toivottavasti lähiaikoina selviä, mitä teen jatkossa. Huikeat neljä kautta minulla oli kuitenkin HPK:n A-nuorissa, Salo jutteli.

– Kymppiä ei voi antaa, kun emme voittaneet mestaruutta. Ysi ja siihen päälle puoli, sen joukkue varmasti ansaitsee.

Salo tunnusti TPS:n paremmuuden.

– Se oli piirun veran parempi tässä sarjassa. Tässä viimeisesdsä pelissäkin joukkueemme kuitenkin, ettei se luovuta, vaan taistelee loppuun saakka.

Työkavereitaan Salo kehui kovasti. Yhteistyö toisen valmentajan Matti Tiilikaisen ja koko johto- ja huoltoporukan kanssa sujui saumattoman hyvin. (HäSa)

Asiasanat

Menot