Uutiset

HPK taipui kolme kertaa viikon aikana

Hämeenlinnan Pallokerholla ei ollut jääkiekkoliigassa helppo viikko. Maaottelutauon jälkeinen kolmen pelin viikko ei tuonut joukkueen pistepussiin yhtään lisäystä, kun kolmaskin ottelu päättyi lauantaina Lappeenrannassa SaiPan 1–0 (0–0, 1–0, 0–) -voittoon. Kerhon kelpo sijoitus sarjataulukossakin (neljäs) vaihtui monta pykälää huonompaan yhdeksänteen.

HPK ei päässyt kovin monta kertaa parhaille tekopaikoille. Siitä piti huolen kotijoukkueen mainio omaan alueen peli. Isäntien maalissa pelannut kokenut Jussi Markkanen hoiteli eteensä tulleet tilanteet varmasti ja otti kauden ensimmäisen nollapelinsä 16 torjunnalla.

– Tiesimme, että täällä on kovasti töitä tekevä ja kamppaileva joukkue vastassa. Sitä se myös oli. Peli oli kova ja laadukas liigaottelu ennen kaikkea kamppailupelin ja työnteon näkökulmasta. Pystyimme siihen myös hyvin vastaamaan. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, jolloin ne saivat painettua pelin päätyyn. Lukematkin kertovat, että ottelu oli tosi tasainen, summasi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelua.

Maalinteko oli HPK:lle tällä viikolla vaikeaa. Viikon huonoimmassa ottelussaan Pelicansia vastaan se sai tehtyä kaksi osumaa, mutta kumpikin niistä tuli vasta sen jälkeen, kun lahtelaiset olivat päässeet viiden maalin karkumatkalle. Kärppiä vastaan toiveet pisteistä kariutuivat tehottomuuteen. Kolme tehtyä maalia kolmessa ottelussa on ihan liian vähän. Maalinteon vaikeus mietitytti Pennastakin pelin jälkeen.

– Siihen meidän pelimme tällä hetkellä kulminoituu. Eilen teimme yhden osuman ja tänään nolla. Tuloksen teon puolelta kaipaisimme nyt pelaajia, jotka saavat kiekkoa maaliin. Pystyimme luomaan jokusen paikan, mutta SaiPa puolusti keskustaa hyvin.

SaiPa sai luotua enemmän tilanteita Kerhon maalivahtina hyvän ottelun pelanneen Antti Karjalaisen maalille, vaikka kovin usein ei ensimmäistä kertaa HPK:n maalissa aloittanut Karjalainenkaan joutunut kiekon eteen venymään. SaiPa sai kuitenkin pidettyä kiekkoa hämeenlinnalaisten päädyssä ja esimerkiksi toisen erän loppu oli Kerholta melkoista selviytymistaistelua. Ainoan maalinsakin kotijoukkue teki toisessa erässä, kun Ville Vainikainen nousi röyhkeästi laidasta maalille ja sai kiekon ohi 20 kertaa torjuneen Karjalaisen.

– Mekin pystyimme puolustamaan ihan hyvin. Mitä pidemmälle ilta meni, sitä vähemmän kummallakin oli paikkoja. Silti niitä oli sen verran meilläkin, että yhden tai kaksi maalia olisimme voineet tehdä. Kolmannen erän ylivoima, kun saimme kovalla työllä hankittua vastustajalle yhden jäähyn, oli meiltä aneeminen. Siinä ei ollut minkäänlaista uhkaa, vaan teimme huonoja valintoja. Mutta kuten sanoin, hyvä joukkue voitti, Pennanen päätti.

Kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Markkanen otti onnistumisensa tyynesti vastaan.

– Pelasimme hyvin. Päävalmentaja Santanenkin sanoi kopissa, että tämä oli meiltä kauden paras ja ehjin 60 minuuttia. Tiesimme, että HPK on hyvä joukkue ja tulee vahvasti. Olimme kärsivällisiä ja tiesimme, että hyvän puolustamisen jälkeen saamme luotua muutaman paikan. Nyt teimme vain yhden, mutta se riitti voittoon, maalivahti mietti.

Markkasen mukaan SaiPalla oli tarkoituksena pitää kentällä vauhtia yllä.

– Tiesimme, että HPK pelasi edellisenä päivänä ja yritimme pitää tempoa yllä, jos saisimme siitä jotain etua. Varmaan se meitä vähän auttoikin kolmannessa erässä, kun pystyimme puolustamaan johtoasemassa, eikä vastustaja enää jaksanut rakentaa ihan niin pitkiä hyökkäyksiä meidän päässämme, hän kertoi.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina, kun Ritariareenaan saapuu vieraaksi hallitseva liigamestari Tampereen Tappara. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic