Uutiset

HPK taipui kultaisessa erässä

HPK:n lentopallonaisten hieno esitys Mestarien liigan karsinnoissa valkovenäläistä Minchanka Minskiä vastaan ei riittänyt lopulta jatkopaikkaan. Kerho siirsi otteluparin ratkaisun ns. kultaiseen erään voittamalla kotiottelunsa erin 3–0 (25–23, 25–16, 25–13). Kultaisessa erässä vierasjoukkue oli kuitenkin parempi numeroin 15–10.

Minsk jatkaa Mestarien liigassa seuraavalle kierrokselle. HPK:n europelit jatkuvat CEV cupissa.

Minschanka Minsk aloitti ottelun pirteästi ja oli pitkään avauserässä johdossa. Parhaimmillaan Minsk johti erää 19–15, mutta lopussa vahvasti esiintynyt Kerho nousi erävoittoon.

Toisessa erässä nähtiin erinomaista hämeenlinnalaisten lentopalloa. Minsk oli Kerhon pyörityksessä vastaantulija, eikä saanut erässä peliään käyntiin lainkaan. Myös kolmannessa erässä HPK oli erinomainen ja välillä näytti jo siltä, että Minsk valmistautuu ottelun jälkeiseen ratkaisevaan erään.

Kultaisen erän alku oli hämeenlinnalaisittain hankala. Minsk johti puolten vaihdossa 8–44 ja lopussa jo 13–6 ennen kuin HPK sai pienen kirin aikaan. Kotijoukkue nousi kymmeneen pisteeseen, mutta lopulta voitto meni vieraille.

HPK:n tehokkain pelaaja oli Allison Mayfield, joka teki kolmessa ja kultaisessa erässä 16 (+13) pistettä. Yhdysvaltalainen nautti pelaamisesta, vaikka lopputulos olikin harmittava.

– Paljon on asioita, joista olla ylpeä. Näytimme kolmen ensimmäisen erän aikana, mistä meidät on tehty. Alku oli vähän hankala, mutta saimme pelin kasaan ja olimme paljon valmiimpia tähän päivään kuin viime ottelussa. Ikävä kyllä kultaisessa erässä vastustaja sai annettua meille painetta, emmekä käsitelleet sitä niin hyvin kuin olisimme voineet, Mayfield harmitteli.

Mayfield jakoi kiitosta kotiyleisölle.

– En ole koskaan aikaisemmin pelannut Mestarien liigassa ja pelin taso oli korkea. Jokainen täällä hallissa ja Hämeenlinnassa muutenkin oli innoissaan tästä tilaisuudesta. Meillä oli nytkin hyvä tuki takana, emmekä olisi voineet pyytää parempaa tunnelmaa. Ikävä kyllä emme saaneet tänään hoidettua viimeistä erää, Mayfield mietti.

Myös toinen HPK:n yhdysvaltalaisvahvistus Hillary Hurley oli lauantaina pelipäällä. Hän teki kolmessa erässä tehot 14(+13) ja kultaisessa erässä pisteen lisää.

HPK jatkaa kauttaan jo tiistaina, kun se saa Elenia-areenaan vieraakseen Suomen cupin puolivälieräottelussa LP Vampulan. HPK voitti ensimmäisen puolivälierän vieraissa 3–0.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic