Uutiset

HPK taipui Kuopiossa vasta voittolaukauksissa

Kenellekään ei varmasti Kuopiossa ollut yllätys, että ratkaisu KalPan ja HPK:n välillä venyi voittolaukauskisaan. Kerholaiset ovat olleet varsinaisen peliajan jälkeen 16 kertaa tasatilanteessa ja KalPa kaksi kertaa vähemmän. Kahden pisteen voittoja molemmilla on nyt 10, kun Tommi Miettisen osuma ratkaisi pelin kotijoukkueelle maalein 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0).

Varsinaisen peliajan aikana molemmat osumat tehtiin toisessa erässä. Ensin KalPan Janne Kolehmainen rankaisi entistä joukkuettaan Antti Kerälän ja Jussi Timosen esityöstä. HPK:n tasoituksen taiteili puolestaan Borna Rendulic, joka sai kiekon lapaansa KalPan Ossi Saariselta. Maali oli Rendulicin ensimmäinen pelitilanneosuma. Aiemmin hän on onnistunut voittolaukauskisassa.

– Ensimmäinen erä oli meidän parasta peliämme. Toinen erä roikuttiin Mika Järvisen maalivahtipelillä ja tehokkaalla alivoimalla. Kolmannessa hyökkäyspelimme oli vaatimatonta. Alivoima söi kokonaisuutta. Se pitää todeta, että Rendulic on kehittynyt hyväksi pelaajaksi, analysoi HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun kulkua.

HPK otti siistissä pelissä tililleen yhdeksän kakkosta, kun KalPa selvisi neljällä. Selin ei ollut täysin tyytyväinen päätuomari Hannu Henrikssonin työskentelyyn, vaikka jättikin pahimmat purkaukset pois lehdistötilaisuudesta.

Vaisua peliä

Ottelun taso ei noussut mitenkään korkeaksi. Tuntui, että pelattiin, kun peli oli merkitty otteluohjelmaan. Yksi pelaaja oli kuitenkin ylitse muiden. HPK:n maalivahti Mika Järvinen edusti vielä muutama kausi sitten KalPaa, mutta oli nyt pahin kanto kuopiolaisten kaskessa. Hyökkäysten painopistettä osoittavat maalivahtien torjunnat, Järviselle 34 torjuntaa ja KalPan Juha Toivoselle vain 10 torjuntaa.

Voittolaukauskisaan KalPa vaihtoi veräjän suulle luottovahtinsa Mikko Koskisen Toivosen tilalle. Koskinen torjuikin sekä Ville Viitaluoman että Rendulicin yritykset. KalPalta puolestaan onnistuivat sekä Jukka Voutilainen että Tommi Miettinen ja peli oli ratkennut.

KalPa ansaitsi voittonsa aktiivisemman otteensa vuoksi. Joukkueen pelaavaan rosteriin ilmestyi myös reilun kuukauden tauon loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut joukkueen pääomistaja Sami Kapanen. Yritystä kyllä oli, mutta ratkaisujen kohdalla näkyi pelaamattomuus.

HPK:n prasta esitti Järvisen ohella ykkösketjun Eric Fehr, mutta ketjukaverit Viitaluoma ja Jere Sallinen eivät aivan olleet samalla aaltopituudella. KalPan kultakypärä Sakari Salmisen pelistä taisi huokua huhuttu KHL-tarjous, sillä luistin kulki, mutta ajatus ei aivan samaan tahtiin.

– HPK:n tyyli on aina ollut meille vaikea. HPK on äijämäinen joukkue. Mutta hyvä kamppailupeli tämä oli. Järvinen loisti maalillaan. Rankkarit ovat ammattimaisessa sarjassa tylyjä ratkaisuja, sanaili voittoon tyytyväinen KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen.

 

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic