Uutiset

HPK taisteli mutta taipui

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset näyttivät sunnuntaina, että se pelaa parhaimmillaan erinomaista naisten lentopalloa. Kerho aloitti Suomen cupin loppuottelun salolaista LP Viestiä vastaan rohkeasti ja ryminällä. Se vei avauserän, mutta taipui lopulta 3–1 (21–25, 25–19, 25–17, 25–14) -tappioon.

Cup-mitali oli hämeenlinnalaisten ensimmäisen sitten vuoden 2009 hopean. Silloinkin mestaruutta juhli LP Viesti. Naisten kestomenestyjät olivat vastakkain myös Kuopiossa vuonna 2007, jolloin hämeenlinnalaiset edellisen kerran voittivat cup-kultaa, silloin Vanajan RC:n nimellä.

– Toivon, että olisimme onnistuneet haastamaan vielä enemmän. Vastaanottomme oli lopussa vaikeuksissa, emmekä päässeet enää nousemaan. Mielestäni pelasimme hyvän pelin ja jaksoimme keskittyä viimeiseen erään asti, kertoi HPK:lle yhdeksän pistettä tehnyt Michaela Madsen.

Paineetonta peliä

HPK oli ottelun alussa valmiimpi kuin Viesti.

– Tätä latausta haettiin koko viikko. Lähdimme kovalla syötöllä ja saimme vastustajan vastaanottoa myös rikki. Sitten meille tuli syötössä virheitä, emmekä enää uskaltaneet ottaa yhtä kovaa riskiä, Madsen mietti.

Keskipelaaja kertoi, että Kerhon päävalmentaja Bruno Napolitano evästi joukkueensa pelaamaan paineitta.

– Valmentaja käski vain pelaamaan hyvällä asenteella ja peli-ilmeellä samalla tavalla kuin CEV-cupissa Krasnodaria vastaan. Hyvä peli pitää aina pelata, oli tuloksena sitten voitto tai tappio, Madsen kertoi.

Koskelo säkenöi

LP Viestin kärkinimi oli Hämeenlinnassakin monta vuotta liberon tonttia hallinnut Roosa Koskelo. Koskelo puolusti Kerhon hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen ja oli osaltaan tylsyttämässä kotijoukkueen uskoa voittoon.

Viesti hävisi kahtena edellisenä vuonna cup-finaalin yllättäen Kangasalle, mutta Elenia-areenassa se oli parempi ja palasi ansaitusti kultakantaan.

– Kaksijakoinen ottelu. Alussa tuli mieleen, että taasko tämä alkaa. Tärkeillä hetkillä saimme kuitenkin omasta pelistämme kiinni, eikä meillä enää lopussa ollut hätää.

Salo sai koko ottelussa kolme torjuntaa. Se on voittajalle harvinaisen vähän, mutta Koskelo kehui myös torjuntapeliä.

– Saimme paljon puolustuksia, ja ehkä torjunta sitten ohjasi palloja puolustukseen, vaikka suoria tappotorjuntoja ei tullutkaan. Tykkään puolustaa, kun joku lyö tuolla tavalla ja torjunta ohjaa ne sektoriin. Täällä oli tilaa puolustaa ja halli muutenkin hyvä pelata, toista Suomen cupin mestaruuttaan juhlimaan päässyt Koskelo sanoi.

Koskelon ohella salolaisista säväytti Lena Lymareva, jonka lyöntejä hämeenlinnalaisilla oli vaikeuksia puolustaa.

Napolitano tyytyväinen

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Hän myös muistutti, että hopea on joukkueelle, seuralle ja hämeenlinnalaisille tärkeä asia. Valmentajan mielestä Elenia-areenan viikonloppu oli hieno tilaisuus koko suomalaisen lentopallon kannalta.

– Ensinnäkin onnittelut Salolle, jolla on hyvä joukkue. Onnitella ja kehua pitää myös omaa joukkuettani, joka pelasi mielestäni hyvän ottelun, vaikka voittoon ei nyt ollut mahdollisuuksia. Otimme nyt yhden erävoiton ja seuraavaksi on tarkoitus ottaa vähintään kaksi. Yritämme ottaa eroa kiinni pala palalta, italialaisvalmentaja sanoi.

Avauserässä Kerhon vahvaa torjunta-puolustuspeliä avitti vahva syöttö. Torjuntoja Kerho sai otettua ottelussa 17.

– Niin hyvää syöttöä on kuitenkin hankalaa pitää yllä läpi ottelun, Napolitano muistutti.

Alussa Kerhon vastaanotto toimi hyvin, mutta varsinkin kolmannen erän ratkaisuhetkillä se oli vaikeuksissa.

– Jos vastustajan syöttö helpottui, niin meillä se parani koko ajan, arvioi Viestin valmentaja Kari Raatikainen, joka on sunnuntain jälkeen voittanut Suomen cupin sekä miesten että naisten joukkueen päävalmentajana.

Hän myönsi, että cup-kulta maistui.

– Kaksi edellistä yritystä jätti aika karvaan maun, Raatikainen muistutti kahdesta LP Kangasalle hävitystä loppuottelusta. (HäSa)

Asiasanat