Uutiset

HPK tarrasi pronsseihin

Naiset tanssivat riemusta pitkin Lapin Urheiluopiston taraflex-kenttää. Lähes tuhat ihmistä on hiirenhiljaa. Kahden ja puolen tunnin taisto on tauonnut. Kotiyleisön mielestä tämä ei alkanut niin kuin piti.

Hämeenlinnan Pallokerho otti ensimmäisen kiinnityksen lentopallon naisten Mestaruusliigan pronssimitaleihin maanantai-iltana Rovaniemellä. Kotijoukkue Woman Volley kaatui saappaat jalassa hurjan taistelun jälkeen lukemin 1–3 (23–25, 22–25, 25–23, 23–25.

Vuoristoratamainen peli

Ottelua seurasi Rovaniemen kauden ennätysyleisö, 937 katsojaa. Kamppailu oli todellinen mitalipeli, jossa molemmat joukkueet taistelivat peliin todella vaikeita puolustuspalloja. Ottelu oli myös vuoristoratamainen. Molemmat joukkueet tekivät pitkiä pisteputkia vuoronperään ja sama pelaaja viihtyi syöttöviivalla usein minuuttitolkulla.

– Me lähdimme kiukkuisesti tähän pronssiottelusarjaan, sillä välierät eivät menneet odotustemme mukaisesti. Mitalia me ehdottomasti haemme, HPK:n passari Katja Kylmäaho kertoi.

HPK:n ykköstykki oli hakkuri Piia Korhonen, joka moukaroi 23 pistettä tehoilla +14. Myös yleispelaaja Lexi Erwin pelasi hyvin (19/+6). Keskipelaaja Karoliina Friberg syötti läpi ottelun erinomaisen vaikeaa hyppyleijaa, ja ehti myös hyökkäämään (9/+8) Kotijoukkueen keskitorjujat olivat totutun kovia, Jennifer Keddy kirjasi 18/+16 ja maannainen Amber Kaufman 13/+7.

Ottelu alkoi HPK:n kannalta murheellisesti, kun jo ensimmäisen erän alkuhetkillä Nikola Senkovan nilkka vääntyi pahan näköisesti. Tilalle tullut Ekaterina Skrabatun oli etenkin vastaanotossa epävarma. Senkova nilkutti niin pahasti, että hänen pelaamisensa seuraavassa pelissä on epävarmaa. HPK:n sairastupa on jo ennestään täynnä, sillä Michaela Madsen ja Anna Boricheva ovat loukkaantuneiden listalla.

Ensimmäinen erä ratkesi Fribergin peräti kahdeksan pisteen syöttöputkeen, joka murensi WoVon vastaanoton pirstaleiksi. HPK johti jo 13–22, mutta tunaroi erän lopun niin, että WoVo pääsi lopulta kahden pisteen päähän.

HPK:n peli pysyi paremmin kasassa toisen erän, jonka kiihkeissä vaiheissa näytti jo siltä, että päävalmentaja Luca Chiappini ryntää itse kentälle. Kahden erän jälkeen HPK johti jo 0–2.

Kolmas erä eteni tasaisesti ja jokainen piste oli kovan punnertamisen takana. WoVon vahva torjuntapeli käänsi erän lopulta kotijoukkueelle.

Neljännessä erässä Chiappini teki hyviä vaihtoja, ja sai kakkospassari Noora Venhon avullalisää tarvittavaa torjuntavoimaa kentälle. HPK kesti erän lopun paineen ja erä- ja ottelupallo päättyi WoVon käsittelyvirheeseen. Tuomaristo vihelsi käsittelyvirheitä huomattavasti normaalia enemmän.

– Linja oli todella tarkka, mutta tasapuolinen, Kylmäaho näki

Joukkue antaa kaikkensa

HPK:n puikkoihin kesken välieräsarjan hypännyt Chiappini oli tyytyväinen.

– Ottelu ratkesi siihen, että syötimme hyvin ja lisäksi saimme ajoittain WoVon vahvat keskipelaajat pois pelistä. Olen johtanut tätä joukkuetta nyt kymmenen päivää, ja voin sanoa, että se antaa peleissä ja harjoituksissa kaikkensa. Tänään olen erityisen onnellinen Piia Korhosen pelistä, hän todella auttoi joukkuetta.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö lupasi joukkojensa taistelevan Hämeenlinnassa.

– Heikko vastaanottomme (21%) selittyy osin hermoilulla kotisalissa. Uskon, että parannamme torstaiksi.

Pronsseihin vaaditaan kaksi voittoa, ja ottelusarja on HPK:lle katkolla kotisalissa torstaina. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic