fbpx
Uutiset

HPK tarttui pronssin syrjään

Koko lailla vakuutava esitys vierailta. Näin voi kuvailla Hämeenlinnan Pallokerhon menoa keskiviikkoisessa naisten lentopalloliigan ensimmäisessä pronssiottelussa Pihtiputaan Pislaplokia vastaan.

Kerho oli Pihtiputaalla vakuttava etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja latinki riitti voittoon vielä kolmannessakin erässä, vaikka Pislaploki paransikin otteitaan selvästi.

HPK onnistui keskiviikkona koko joukkueen voimalla. Muun muassa yleispelaaja Nette Tuominen onnistui hyökkäyksissään ja syötöissään. Joukkue pohjusti voittoaan myös hyvillä vastaanotoilla, joissa kunnostautui etenkin libero Roosa Koskelo.

-Saimme hyvän lähdön otteluun ja peli pyöri hyvin kaksi ensimmäistä erää. Pislaploki paransi kuitenkin syöttöjään päätöserässä ja osa palloista rupesi uppoamaan riskilläkin. Onneksi pystyimme kuitenkin päättämään pelin kolmessa erässä ja pääsemme keskittymän hyvillä mielin lauantain toiseen peliin. Tavoitteena on juhlia pronssimitaleita jo lauantaina, Koskelo suunnitteli.

Kerho oli latautunut keskiviikon otteluun hyvin. Vielä viime torstain välieräottelussa OrPoa vastaan joukkue pärski flunssan kourissa, mutta nyt tauti oli voitettu.

-Meillä oli aikaa huilata OrPo-ottelusarjan jälkeen ja se teki hyvää. Mitään ihmeitä emme kuitenkaan vajaan viikon aikana tehneet – päätimme vain päättää kauden mitalijuhliin, Koskelo kertoi.

Virheet kurissa

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Myös hän kehui joukkueensa vastaanottoa.

-Vastaanottoprosenttimme oli hyvä (51 prosenttia). Suoria virheitäkään ei tullut kuin kolme. Ottelun alussa pelikontrollimme oli ok ja pystyimme keskittymään taktisiin peliasioihin. Vaikka tiesimme vastustajan tulevaan toiseen erään vahvemmin, pelimme tahtoi mennä yliyrittämiseksi. Kuvioitamme vaikeutti osin myös vastustajan syöttöpelin paraneminen, Sauermann arveli.

Missie Stidhamm poti polveaan

Pislaplokin kanadalainen yleispelaaja Missie Stidham palkittiin ennen ottelun alkua pihtiputaalaisten kauden parhaana pelaajana. Kerhoa vastaan hän ei kuitenkaan pelannut.

-Missie väänsi polveaan Salo-välierissä, eikä pysty pelaamaan enää tällä kaudella. Tai sitten ehkä pystyy. Hänen puuttumisensa näkyi pelissämme, sillä hän kantaa suuren vastuun vastaanotto- ja hyökkäyspelissämme, muistutti Pislaplokin päävalmentaja Satu Natunen.

Natunen uskoo kuitenkin joukkueensa panevan Kerhon vielä ahtaalle pronssiotteluissa, vaikka vaikeaa se taitaa olla. Mitalijuhliin yltääkseen Pislaplokin on nimitäin voitettava sekä lauantain että sunnuntain Hämeenkaaren ottelut.

-Sota on velä kesken. Meillä oli pelissämme jo tänään nouseva trendi. Kaipaamme vain hieman aggressiivisuutta otteisiimme, Natunen arveli.

HPK ja Pislaploki pelaavat pronssiottelusarjan toisen ottelun Hämeenkaaressa lauantaina kello 18.30. (HäSa)

Menot