Uutiset

HPK tarttui välieräpaikkaan

HPK:n pitää voittaa kerran vielä Pieksämäki päästäkseen naisten lentopalloliigan välieriin. Keskiviikkona Pieksämäki kaatui puolivälierien ensimmäisessä ottelussa Hämeenkaaressa 3–1.

Pitkästä aikaa HPK voitti kotiottelussaan myös ensimmäisen erän. Selvä erävoitto enteili ottelusta jopa kerholaisten ylivoimaa, mutta taisto tasoittui muissa erissä. Kotijoukkueesta esiin nousi jo alussa keskitorjuja Roosa Laakkonen, jonka kädet olivat useasti verkolla oikeassa torjunta-asennossa vastustajan hyökätessä.

– Peli lähti heti rullaamaan ja saimme hyvän hurmoksen päälle. Oli tärkeää, että voitimme ensimmäisen erän. Saimme Pieksämäen vastaanottoja rikki ja otimme tosi hyviä torjuntoja, Laakkonen summasi peliä.

Nuorelle pelaajalle kertyi kaikkiaan kahdeksan torjuntaa ja lisäksi yhdeksän hyökkäyspistettä, joten hän teki tähänastisen piste-ennätyksensä liigassa.

– On kiva, kun olen nyt keväällä päässyt pelaamaan aloituskuusikossa. Siitä saa lisää itseluottamusta, Laakkonen hymyili.

Pisteitä paukuttivat tuttuun tapaan myös yleispelaajat Marina Skender ja Martina Konecna. Heidän tulituksensa oli parhaimmillaan silloin, kun erät näyttivät kääntyvän Pieksämäelle.

Riikka Tiilikainen ja Laura Pihlajamäki toivat kaivattua leveyttä hyökkäykseen, joten Kerho hyökkäsi laajalla rintamalla. Sitä päävalmentaja Teemu Sarna juuri peräänkuuluttikin ennen puolivälierien alkua. Myös omat virheet vähenivät runkosarjan peleihin verrattuna oleellisesti.

Kovuutta kaivamaan

Sarnan mielestä jotkin asiat oman joukkueen pelissä toimivat, jotkin taas eivät.

– Torjuntapeli oli hyvää, vastaanottokin ok, siitä ei voi tyttöjä moittia. Mutta kovuuden kaivamista pitää vielä jaksaa treenata. Fakta on se, että hävisimme nyt helpot pallot. Mutta tämä oli kuitenkin paras peli, minkä olen tällä kaudella HPK:lta nähnyt, hän sanoi.

Uuden valmentajan kädenjälki alkaa Roosa Laakkosen mukaan jo näkyä joukkueen pelaamisessa. Ainakin tiettyä rauhallisuutta on hänen mukaansa tullut kentälle lisää.

Sarna ei juurikaan vaihdellut pelaajia ottelun aikana, mutta passari Noora Venho sentään pääsi parissa erässä tuuraamaan Maja Simanicia.

– ”Noppi” treenaa ihan normaalisti, ja kaikkeenhan pitää olla valmiina. Nopilla on myös hyvä syöttö, Sarna kehui.

”HPK oli parempi”

Pieksämäen valmentaja Viktor Circenko myönsi, että HPK oli parempi.

– Meillä oli toisessa erässä mahdollisuutemme, ja neljäskin erä oli aika tasainen, mutta sitten Martinan (Konecna) aloitukset olivat meille liian kovia. HPK:n 21 torjuntaa on tosi kova tulos, mutta meille 13 torjuntapistettä on hyvä, koska meillä ei ole yhtä pitkiä tyttöjä, hän pohti.

Myös joukkueensa syöttöjen vastaanottoon Circenko oli tyytyväinen.

– Haluaisin sanoa, että hyvältä näyttää, mutta perjantaina on taas sama joukkue vastassa, ja meidän on yritettävä keksiä jotain keinoja voittaaksemme. Jotain pitää tehdä, sillä ei voi olla näin, että annamme 21 torjuntapistettä kovaa joukkuetta vastaan.

HPK ja Pieksämäki kohtaavat jo perjantaina Pieksämäellä puolivälierien toisessa ottelussa. Kahdella voitolla etenee välieriin. Mahdollinen kolmas puolivälieräottelu on edessä sunnuntaina Hämeenkaaressa. (HäSa)

Asiasanat