Uutiset

HPK tasoitti puntit huimassa trillerissä

HPK ja Salon LP Viesti tarjosivat myös perjantaina Elenia-areenassa hienon jännitysottelun yli 1 100 katsojalle.

Nyt oli HPK terävämpi viiden erän ottelussa. LP Viesti hävisi ensimmäisen kerran pudotuspeleissä yli kahteen vuoteen.

Pelistä ei puuttunut oikeastaan mitään. Tiukkaa oli melkein koko ajan, oli hienoja hyökkäyksiä, mainiota puolustuspeliä – ja myös paljon virheitä (yhteensä 74).

Kolmessa ensimmäisessä erässä voittajaa haettiin kalkkiviivoilla. Neljäs erä oli selvästi Kerhon, joka piti tahtipuikkoa myös viidennessä erässä. Kotijoukkueen riemu repesi, kun lopussa vaihdosta peliin tullut kokenut Anna Boricheva tinttasi ottelupallon.

Peli aaltoili puolin ja toisin. Sitä todisti myös Karoliina Friberg. Kerhon keskipelaaja oli vaihdossa noin erän verran, mutta palasi ratkaisijaksi. Friberg otti kuusi torjuntapistettä ja ne tulivat tosi tärkeisiin paikkoihin. Myös Michaela Madsen pelasi vahvan ottelun sentterinä.

– Loistava fiilis. Koko joukkue pelasi hyvin. Aaltoilua kieltämättä oli, mutta saimme silti pidettyä hyvin oman tasomme, kertoi Friberg kiihkeän ottelun jälkeen.

– Nyt sattui pallo osumaan käsiin. Valmentaja käsikin olla valmiina, kun menin kentälle, hän jatkoi.

HPK paransi keskiviikosta oleellisesti vastaanottoaan. Se osa-alue oli nyt parempi kuin vastustajalla. Myös torjuntoja HPK otti Viestiä enemmän. Hyökkäystehossa ei eroa paljon ollut. Siinä kummallakin joukkueella on vielä petrattavaa.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini huokui tyytyväisyyttä pelin jälkeen.

– Tämä oli todellinen taisteluottelu. Olen onnellinen tavasta, jolla pelasimme läpi ottelun. Kova taso pysyi. Olen aina sanonut, että minulla on 14 pelaajan joukkue, johon luotan täysin – ei vain kuutta pelaajaa, italialaisvalmentaja selvitti.

Keao Burdine ja Lindsay Stalzer olivat Kerhon parhaat pistehait. Erinomainen oli myös libero Saana Koljonen. Passari Katja Kylmäaho tarjosi lyöjille hyviä paikkoja.

Kylmäaho pelaa ensimmäistä kertaa finaaleissa ja pitää uutta kokemustaan mahtavana.

– Nyt eivät oikein sanat riitä, hän huokaisi pelin jälkeen.

Kolmen erän jälkeen moni epäili kotijoukkueen mahdollisuuksia, kun Viesti nousi lopussa neljän pisteen takaa (23-19) erävoittoon.

– Ei niin saisi tapahtua, mutta ei se näköjään meihin vaikuttanut, Kylmäaho tuumi.

Viestin paras tulivoima lepäsi erinomaisen keskipelaajan Dubravka Rakicin harteilla. Libero Roosa Koskela pelasi Koljosen tavoin upean puolustustaistelun.

LP Viestin ja HPK:n finaalisarja jatkuu sunnuntaina jo puoliltapäivin Salossa. Tiistaina on ensimmäinen katkopeli Hämeenlinnassa.

– Jos pelaamme sunnuntaina hyvin, pääsemme lounaalle jo kello 14. Joukkueemme on henkisesti valmis sunnuntain peliin, Chiappini vakuutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic