Uutiset

HPK täysin vastaantulija finaaliavauksessa

HPK oli vailla mahdollisuuksia lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä finaaliottelussa Salossa.

Suomalaista naislentopalloa viimeiset vuodet hallinnut LP Viesti murskasi HPK:n Salossa erin 3-0 (25-13, 25-6, 25-15) ja otti heti avauksessa vahvan henkisen yliotteen hämeenlinnalaisryhmästä.

HPK:n valmennusryhmään finaalipelien alla liittynyt Pasi Rautio kommentoi hieman hämmentyneenä näkemäänsä ottelun jälkeen.

-Vähän järkytys tämä oli. Emme saaneet jostain syystä joukkuetta ladattua. En olisi uskonut, että olemme näin huonoja, Rautio totesi.

LP Viesti pelasi tiistaina yhden kauden ehjimmistä otteluistaan. Syöttö pysyi kovana alusta asti ja sitä kautta muutkin pelin osa-alueet loksahtivat paikoilleen.

-Salo pelasi loistavaa lentopalloa, mutta silti meidän olisi pitänyt pystyä haastamaan paremmin. Meidän hyökkäys oli katastrofaalinen: siinä ei ollut ajatusta eikä voimaa. Mutta sarjan kannalta on sama häviääkö 3-0 vai 3-2, Rautio sanoi.


Skender varjojen mailla

HPK:n pelaajien tilastolukemat luonnollisesti tukevat pelin kulkua.

Eniten parannettavaa jäin toisessa erässä pallon rajusti kasvoihinsa saaneelle Marina Skenderille, mutta sen enempää pelin tilastoja tuskin kannattaa katsella.

Joukkueen kapteeni Maria Eskola lupaa torstain otteluun uusia metkuja.

-Salo vei meitä tänään 100-0, mutta tämä oli ensimmäinen peli ja me jätämme sen tänne pukukoppiin, Eskola sanoi.

Seuraavaan peliin joukkue kaivaa esiin uutta fiilistä ja latausta, mutta se ei tule itsestään.

-Meidän pitää saada onnistumisia ja sitä kautta taistelufiilistä. Torstaina on uusi peli, Eskola lupasi.

LP Viesti teki syötöllään peräti 13 suoraa pistettä ja joukkueen muutoinkin vaikea aloitus söi HPK:n hihaosaston itseluottamusta.


Stojanovicin syöttöralli

Valmentaja Kai Steniuksen mukaan joukkueeseen iski turhan kova jännitys, joka näkyi esimerkiksi kolmannessa erässä Salon Dubravka Stojanovicin 11 pistettä tuoneen syöttövuoron aikana.

-Ei se syöttö ollut niin paha. Yksikin syöttö tuli alakierteellä ja jäi neljään metriin. Se kertoo jännityksestä, Stenius totesi.

HPK:n valmentajakaksikko käytti pelin aikana ison liudan aikalisiä ja teki useita vaihtoja.

-Annoimme kaikille kokemuksia finaalipeleistä. Meillä on ensikertalaisiakin mukana aika monta, Stenius hymähti.

Hänen mukaansa finaaliavauksessa meni pieleen kaikki mahdollinen eikä peli lähtenyt käyntiin missään vaiheessa.

-Palasimme alkujuurille, jossa tämä joukkue on käynyt. Mutta tämä nollataan nopeasti ja otetaan uusi startti tähän sarjaan, Stenius lupasi.

HPK pelaa seuraavat kaksi finaaliottelua kotihallissaan Hämeenkaaressa.

-Kotona on voitettava ainakin toinen peli, mielellään molemmat. Meidän pitää parantaa ja nostaa oma pelimme ihan eri tasolle, mutta toisaalta ei toista tällaista peliä voi edes tulla, Stenius sanoi.

Saman tietää Salon valmentaja Teemu Sarna, joka tuntee Hämeenkaaren lämpimän tunnelman paremmin kuin hyvin.

-Latauksen pitää olla vähintään yhtä hyvä kuin tänään, Sarna tietää. (HäSa)

HPK:n parhaana palkittiin Ivana Kujundzic (10/+3). Lauren Degirolamo (4/+1) oli toinen plusmiinustilastossa oikean etumerkin saaneista pelaajista.

LP Viestin Martina Konecna (19/+15) ja Dubravka Stojanovic (11/+11) pelasivat avausfinaalissa niin kuin vahvistusten pitääkin. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020