Uutiset

HPK torjui LP Kangasalan

HPK:n naisten lentopallojoukkue sai lentävän lähdön uudessa kotihallissaan Elenia-areenassa.

LP Kangasala vei kaksi erää HPK:lta lauantaina Mestaruusliigan avauksessa Kangasalla. Seuraavana päivänä sillä ei ollut Kerhon vieraana mitään jakoa. HPK torjui ja tyrmäsi vastustajansa suoraan kolmessa erässä. Eränumerot 25–11, 25–13 ja 25–18 todistavat Kerhon ylivoimaa.

Italialaisten Bruno Napolitanon ja Luca Chiappinin komennossa ensi askeleitaan vielä ottavan HPK:n tulevaisuus vaikuttaa valoisalta. Jo nyt Kerhon torjuntapuolustus on erinomaisella tasolla. Uudistuneesta joukkueesta ei heikkoa lenkkiä sunnuntaina löytynyt. Toki HPK:lla riittää vielä paljon työsarkaa. Esimerkiksi keskihyökkäysten ajoituksissa on vielä ongelmia.

Italialaisvalmentajilla on käsissään kuitenkin mielenkiintoisen lupaava nuori joukkue.

Yksi HPK:n ilopillereistä oli Salosta Hämeenlinnaan muuttanut keskipelaaja Michaela Madsen. 20-vuotias keskipelaaja oli kentän kuningatar. Hän pelasi virheettömästi ja sai saldokseen 14/+14. Madsen torjui viisi pistettä, hyökkäsi kahdeksan ja syötti yhden ässän.

Omista ja joukkueensa onnistumisista Misuksi kutsuttu Madsen osaa ottaa ilon irti. Hän selvästi nautti ensimmäisestä pelistään Elenia-areenassa.

– Ihan mahtavaa. Meillä oli perustaso nyt aika hyvä. Lauantaina ote ailahteli, nyt se oli tasaisen hyvä, Misu mietti pelin jälkeen ja sai kehuja myös joukkueensa kokeneelta luottopelaajalta Anna Borichevalta.

– Misu oli erittäin hyvä. Hän torjui ja hyökkäsi keskeltä hienosti, lähes aina onnistuva Boricheva sanoi.

Madsenin mielestä HPK:ta kiusasi lauantaina tietty jännitys.

– Kun peli rullaa rennosti, kaikki onnistuu. Mielestäni pelaamisesta ja onnistumisista pitää nauttia. Vastustajalle on näytettävä, kuka sen pisteen teki. Tuuletuksilla ja äänenkäytöllä sen rentouden voi peliin saada, Madsen hymyili.

Korhonen hyvä hakkuri

Mielenkiintoinen HPK:n kauden uusi pelaaja on myös vasta 17-vuotias hakkuri Piia Korhonen. Eurasta tullut Korhonen on tyttöjen maajoukkueen luottopelaajia, joka pystyy dominoimaan roolissaan jo myös naisten liigapeleissä. Korhonen pystyy lyömään monipuolisesti, tekniikka on hanskassa. Tietysti nuori käsi kaipaa vielä kovuutta, mutta sitähän tulee harjoitusten ja koko ajan kehittyvän fysiikan myötä väkisinkin.

Korhosen kera Eurasta tuli liberoksi Eveliina Rautiainen. Tälläkin osastolla HPK on ottanut askeleita viime kaudesta eteenpäin.

Korhosella on Kerhossa myös oiva kirittäjä. Hakkurin tontilla haluaa peliaikaa myös 198-senttinen valkovenäläinen Ekaterina Skrabatun. Hän tuli sunnuntaina kentälle joka erässä tuplavaihdossa. Skrabatunin ulottuvuus on suuri apu torjuntapelissä, jonka hän hallitsee hyvin. Hänenkin kädestään pallo lähtee vielä turhan pehmeästi.

Napolitano odottaa laatua tekemiseen

Kaikesta päätellen HPK:n joukkueessa on kiitettävän kova vaatimustaso. Bruno Napolitano sanoo suoraan odottavansa joukkueeltaan tulostakin enemmän laadukasta työtä joka osa-alueella.

Sunnuntain pelin jälkeen Napolitano oli jokseenkin tyytyväinen.

– Virheiden määrä ei ollut nyt suuri ja se on minulle tärkeä asia. Joukkue teki hyvää työtä torjuntapuolustuksessa, italialainen tuumi.

LP Kangasala ei sunnuntaina voinut pelinsä laadulla pullistella. Joukkueen valmentaja Tuomas Alatalo myönsi, ettei hänen joukkueensa hyökkäyspeliä käytännössä ollut.

– HPK:lla oli erinomainen torjuntapuolustus. Emme saaneet hyökkäyspelissä aikaan mitään. Oliko se sitten HPK:n hyvyyttä vai meidän huonoutta. Oma puolustuspelimme oli kuitenkin kohtuullista, Alatalo selvitti.

HPK ja Kangasala jatkavat keskinäisiä koitoksiaan heti ensi viikonloppuna – nyt Suomen. Lauantaina Kerho ja Kangasala hyvästelevät ihan lopullisesti Hämeenkaaren kello 18.30 alkavassa ottelussa ja sunnuntaina joukkueet pelaavat taas Kangasalla. (Häsa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic