Uutiset

HPK torjui Pallo-Karhut nurin

Hämeenlinnan Pallokerho sai tehdä ehkä yllättävänkin ison työn, että naisten Mestaruusliigan sarjajumbo Kuusamon Pallo-Karhut tuli raadelluksi kolmessa erässä. Kuusamon vahva syöttö ja Kerhon heikko vastaanotto laittoivat ottelun kohtuullisen jännittäväksi.

HPK:n Pauliina Vilponen, 19, oli täyttä tulta ja tappuraa huilattuaan tiistain kotimatsin. Ottelun isoimman pistemäärän 15 ja pelin parhaan tehosaldon +13 hankkinut Vilponen oli hurjassa torjuntavireessä, sillä hän napsi peräti seitsemän torjuntapinnaa.

-Varmastikin nyt tuli yhden ottelun torjuntaennätys pääsarjassa. Käteni olivat oikein Kuusamon kovissa hyökkäyksissä, ettei pallo tippunut torjunnasta kentän ulkopuolelle, sanoi Vilponen.


Puhdas voitto oli pääasia

Vilponen voitti myös seitsemän hyökkäyspistettä ja otti yhden ässäsyötön, kun hänen syöttönsä tipahti verkosta suoraan lattiaan.

-Hyvä, että voitimme suoraan 3-0. Hyökkäyksemme oli liian lepsu tällä kertaa, mutta puolustus ja torjunta onnistuivat hyvin, Vilponen jatkoi.

Vilponen on jo pidemmän aikaa kärsinyt flunssayskän ja astman yhdistelmästä, mutta tilanne alkaa olla paremmassa kuosissa.

-Tauti on nyt lähtenyt pois, mutta syön astmalääkitystä tammikuuhun saakka. Kaikki alkoi flunssasta, mutta se ärsyyntyi astmaksi. Oireet olivat astman tapaisia, kertoi Vilponen.

HPK:n keskipelaajat Laura Pihlajamäki (12/+7) ja Lauren DeGirolamo (10/+7) täyttivät paikkansa mallikkaasti. Passari Maria Eskolan pelinrakentelu tuli haasteelliseksi, kun vastaanotto sukelsi 36 prosenttiin.

Ivana Kujundzic (vastaanottoprosentti 20, kolme suoraa virhettä) ja Karoliina Kyllönen (39 %, neljä suoraa virhettä) olivat vaikeuksissa Kuusamon syötön kanssa. Luotettavasti illasta ja pelistä toiseen pelaava libero Roosa Koskelo selvisi ilman suoraa vastaanottovirhettä 50 prosentin teholla.


Skender sai hiukan levähtää

HPK:n supertähti Marina Skenderin poissaolo näkyi, etenkin vastaanotossa.

-Marina oli sivussa, jotta hän sai huilata. Meillä on vielä tiistaina Orivettä vastaan vieraspeli ennen joulutaukoa, joten on tärkeätä, että kaikki ovat silloin pelikunnossa, kertoi Vilponen.

Skender käväisi kentällä vain hetkellisesti antamassa vastaanottoapua. Myös keskipelaaja Pihla Pelkiö piipahti toisessa erässä kentällä.

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann peluutti järkevästi lähinnä samaa kuusikkoa, eikä sortunut turhan isoon vaihtorulettiin. Sauermann oli luonnollisesti myös tyytyväinen Kerhon torjuntapeliin.

-21 torjuntapistettä on huippulukema kolmen erän otteluun. Myös meidän puolustuspelimme oli hyvää, sanoi Sauermann.


Kuusamo on peliruuhkassa

Kuusamo on ollut kovassa pelirumbassa. Hämeenlinnassakin valmentanut Viktor Circenko oli tilanteeseen nähden tyytyväinen ryhmän otteisiin.

-Tämä oli meille kuuden päivän aikana neljäs peli. Aika hyvin onnistui meidän puolustuspeli ja taktinen aloitussyöttö. Toisessa erässä tilanne oli 15-15, mutta HPK vei kahdessa minuutissa viisi seuraavaa pistettä. Siinä ratkesi koko erä, sanoi Circenko.

-HPK:n pitkä torjunta oli vaikea meidän laitureille. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä peli, Circenko jatkoi.

Kuusamon keskipelaaja Triin Kruuda oli hankala syöttäjä ja muutenkin joukkueensa tehosaldon paras pelaaja.

Pallo-Karhut suuntasi Hämeenlinnasta Mikkeliin yöksi, sillä joukkue kohtaa vieraspelissä lauantaina Pieksämäen. (HäSa)