Uutiset

HPK tukki LP Salon hyökkäykset

Salossa nähtiin torstaina vauhdikas ja hyvätasoinen naisten CEV cupin lentopallo-ottelu.

Suomalaisen naislentopallon kärkijoukkueet HPK ja LP Salo kohtasivat tällä kaudella kolmannen kerran ja pelin hyvästä tasosta huolimatta lopputulos 3–0 HPK:lle oli kuin vanhan toistoa.

Tällä kertaa HPK pohjusti voittonsa hurjalla kenttäpuolustuksella, jota vastaan kotijoukkueen hyökkääjiltä loppuivat eväät kerta toisensa jälkeen.

Päävalmentaja Luca Chiappini kiitteli molempia joukkueita hyvästä pelistä ja samanlaisia kommentteja antoi myös Salon virkaveli Tomi Lemminkäinen ottelun jälkeen.

– LP Viesti tuli peliin vahvasti ja syötti erittäin kovaa, paremmin kuin me. Voiton avain oli tänään meidän kenttäpuolustuksemme, Chiappini myhäili.

Loistavan puolustuspelaamisen lisäksi myös HPK:n hyökkäyspeli toimi astetta tehokkaammin kuin Salolla. Etenkin eilen Salohallissa 20-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Piia Korhonen (21/+15) oli elementissään verkon päällä ja syöttöruudussa. Esimerkiksi kolmannen erän tilanteessa 20–19 näytti jo siltä, että kotijoukkue on löytämässä eväät erän voittamiseen. Sitten alkoi Pia-show ensin kakkospaikan hyökkäyksellä, sitten Michaela Madsenin (8/+7) kanssa rakennetulla paritorjunnalla ja lopuksi kahdella ässäsyötöllä.

– Pelasimme tänään todella hyvän ottelun. Saimme hyvin torjuntoja ja virheitäkin taisi tulla vastustajaa vähemmän. Tämä oli varmasti parhaita pelejä koskaan suomalaisjoukkueiden kesken. Oli mukava saada vastuuta, kun peli alkoi heti alusta rullata mukavasti, Korhonen jutusteli.

Kentän ykköspelaajan mukaan HPK pystyy parantamaan tästäkin.

– Voimme pelata helpot pallot vielä paremmin passarille ja tehdä vähemmän virheitä, Korhonen arveli.

HPK:n puolustuspelin lukko oli torstaina libero Eveliina Rautiainen, jonka otteet saivat vastustajankin kannattajat huokailemaan ihastuksesta. Hienosti kehittynyt Rautiainen sai vahvaa tukea jälleen paikkansa hienosti täyttäneeltä Saara Karhulta (10/+2), joka ei ujostele ratkaisuissaan pitkääkään torjuntaa vastaan.

– Karoliina Friberg (6/+5) teki pisteensä Madsenin tavoin kovilla tehoilla ja myös tarkasti vartioitu Allison Mayfield (9/+5) pelasi tasaisen varmasti.

Valmentaja Chiappini yllätti kotijoukkueen valmennuksen ja Salohallin reilun 500 katsojaa ottamalla hyvin pelanneen passari Katja Kylmäahon kolmannen erän tilanteessa 12–12 vaihtoon. Kentälle hypännyt Bryn Kehoe Eaton kiitti luottamuksesta ja pelasi erän ja ottelun voitokkaasti loppuun asti.

– Sinä vaiheessa LP Salo luki meidän peliämme hyvin ja ajattelin kokeilla vaihtoa. Tällä kertaa olin onnekas. Joskus nämä onnistuvat, joskus eivät, Chiappini sanoi.

LP Salon yleispelaaja Noora Kosonen (11/+3) paransi hakkuri Pauliina Vilposen (13/+5) tavoin huimasti tehojaan edellisestä kohtaamisesta, mutta se ei riittänyt voittotaisteluun asti.

– Ihan hyvin olimme pelissä mukana, mutta joka erässä annettiin 5–6 pisteen putki vastustajalle. Sitä ei saisi tehdä näin kovaa joukkuetta vastaan. Siitä on liian kova työ nousta rinnalle tai ohi, Kosonen sanoi.

Hänen mukaansa Piia Korhosen hyökkäysvoima oli tällä kertaa liikaa, mutta omassa tekemisessäkin on parannettavaa.

– Teimme vähän outoja juttuja helpoissa palloissa ja verkolla, Kosonen ihmetteli.

LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi nähneensä yhden parhaista Salohallissa koskaan pelatuista otteluista – suomalaisjoukkueiden kesken.

– Tietysti tappio harmittaa. HPK puolusti todella hyvin ja vaikka meidän pelaajat löivät palloa niin paljon kuin kädestä lähti, se puolustettiin peliin. Veran paterikin pelattiin takaisin, Lemminkäinen ihasteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic