Uutiset

HPK tylysti ulos cupin finaalista

Ennakkosuosikkina keskiviikkona Salohalliin astellut HPK jäi täydellisesti LP Viestin jalkoihin lentopallon Suomen cupin toisessa osaottelussa Salossa.

Avauskohtaamisen selvästi 3-0 kotonaan voittanut HPK ei ollut kunnolla edes varjo aikaisemmasta, sillä LP Viesti vyöryi ensin varsinaisen ottelun 3-0 (25–17, 25–10, 25–14) kotivoittoon.

Cupin finaalipaikan ratkaisseessa ns. kultaisessa erässä HPK oli pariin otteeseen näennäisesti pelissä mukana, mutta salolaisten henkinen ylivoima oli liikaa hämeenlinnalaisille. Erä vuodesta 2003 cupin finaalissa pelanneelle LP Viestille lukemin 15-10.

HPK:n valmentaja Kai Stenius kihisi aitoa kiukkua ja pettymystä ottelun jälkeen. Vielä kuunnelleessaan Tiiamari Sieväsen kommentteja lehdistötilaisuudessa, Stenius jaksoi pitää pokkansa.

– Ei lähtenyt kulkemaan. Liikaa oli jännitystä ja sellaista pakonomaista pelaamista, Sievänen totesi.

Sen jälkeen ääneen päässeen Steniuksen mukaan hänen pelaajansa suorastaan pelkäsivät syöttää ja hyökätä kovaa. Nähtiin sitä kuuluisaa naislentopalloa.

– Meillä oli kolme erää aikaa tehdä mitä vaan. Hoin koko pelin ajan, että syöttäkää kovaa ja lyökää sitä palloa. Mutta ei, kun pelätään, Stenius manasi.

Hänen mukaansa pelaajille teroitettiin koko ajan, että mieluummin vaikka verkkosyöttö kuin helppo aloitus, jotta Salo ei pääsisi pelaamaan omaa peliään..

– Vain viisi syöttövirhettä koko pelissä. Ja sitten heitetään kahdella kädellä palloa yli verkon, Stenius ihmetteli.

Ulkomaalaispelaajat pettivät

Ajatuksensa kolmen ulkomaalaisen laitapelaajansa eilisestä suorituksesta Stenius puki sanoiksi seuraavasti.

– Heillä oli yhteensä varmaan 56 hyökkäystä, josta saatiin noin 10 tappoa. Minä olisin puskenut päällänikin saman verran pisteitä ja niin olisi tehnyt vaikka kentälle heitetty jääkiekkoilija, Stenius tykitti

Erityisesti Stenius pettyi Nevena Iricanin panokseen, eikä ihme.

– Tehot -5 ja vastaanottoprosentti 5. Niiden eteen saa oikein tehdä jo töitä, Stenius manasi eikä silitellyt myöskään Marina Skenderiä, jonka hyökkäystehot (14%) jäivät kauaksi normaalista.

Laura Pihlajamäellekään ei eilisestä cupin välierästä paljon muisteltavaa jäänyt.

Toisessa erässä HPK käytti kentällä koko reserviään, mutta iloisuutta ja uskallusta ei löytynyt keneltäkään. Sen sijaan LP Viesti onnistui juuri siinä, missä HPK epäonnistui.

– Tänään korostin joukkueelle rohkeutta ja se näkyi meidän pelaamisessa, LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen sanoi.

Lopussa erikoinen episodi

Ottelussa nähtiin ennen Kultaista erää erikoinen episodi, kun tuomariston ja muiden lentopalloasiantuntijoiden kesken heräsi epävarmuus siitä, pelataanko ratkaisuerä 15 vai 25 pisteeseen.

Lentopalloliiton nettisivuilta löytyi vastaus, että 25 pisteeseen ja sen kuuluttajana toiminut monivuotinen liigahallituksen jäsen myös kuulutti tiedoksi joukkueille ja yleisölle.

Päätös kesti muutaman minuutin, kunnes tuomari Mira Cavenin puhelinsoitto maalituomari Jussi Jokiselle muutti tilanteen ja jatkopaikka ratkesi LP Viestin torjuttua Sonja Klisuran viimeisen hyökkäyksen.

– Oltaisiinkin pelattu 25 pisteeseen. Olisimme hävinneet vaan 25-10, valmentaja Stenius hymähti ja löysi jo huurimoriakin omasta pettymyksestään.

Varmasti tarkoituksella vahvoja kommentteja heittänyt Stenius herätteli joukkuettaan tuleviin haasteisiin. Omissa käsissä ollut jatkopaikka annettiin tällä kertaa turhan helposti naapurille. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020