Uutiset

HPK vahvistui kuubalaisella yleispelaajalla

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan valmistautuva HPK:n joukkue näyttää nyt hyvältä.

Kerho on tehnyt täsmähankintoja, joiden pitäisi olla vahvistuksia sanan oikeassa merkityksessä. Lisäksi HPK:n pelaajarinki on laajempi ja monipuolisempi kuin parin edellisen kauden aikana. Kuusikon pelipaikoista käydään kovaa kilpailua 14 naisen voimin.

Viimeisimpänä HPK:n joukkueeseen liittyi kuubalainen yleispelaaja Lisbet Arredondo Reyes. Hän tuli Suomeen ja Hämeenlinnaan perjantaina ja tapasi uudet joukkuekaverinsa illansuun harjoituksissa.

Arredondo, 27, on meritoitunut naislentopalloilija niin kuin on myös aikaisemmin Kerhoon liittynyt italialainen yleispelaaja Ilaria Maruotti. Villa Clarasta, Kuuban keskiosasta, kotoisin oleva Arredondo on pelannut maansa maajoukkueessa vuosina 2005–10 yhteensä 62 maaottelua ja kahdet MM-kisat. Viime kaudella hän pelasi kovassa Turkin liigassa ja sen jälkeen vielä Indonesiassa. Arredondo on pelannut lentopalloa myös Kazakstanissa.

– Olen oikeastaan koko ikäni ollut yleispelaaja. Maajoukkueessa valmentaja laittoi minut kuitenkin liberoksi. Yleispelaajan on helppo pelata myös liberona, Arredondo kertoi iltapäivällä Elenia-areenassa.

Matka Kuubasta Suomeen on pitkä ja Arredondo myönsi olevansa väsynyt.

– Tarkoitukseni on silti mennä harjoituksiin heti mukaan.

Suomi on Arredondolle täysin uusi kokemus. Pohjoismaissa hän ei ole aikaisemmin käynyt.

– En tiedä mitään suomalaisesta naisten lentopallosta ja maan liigasta. Kaikki täällä on minulle uutrta. Tulevalta kaudelta odotan sarjan voittoa ja hyvää menestystä myös eurocupissa, kuubalainen jutteli.

Lisbet Arredondo Reyes, 185 senttiä ja 62 kiloa, tuo HPK:hon hyökkäysvoimaa ja myös vastaanottoa hän pitää vahvuutenaan.

HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki on vahvistuksiin ja joukkueeseen tyytyväinen.

– Valmentajat ovat tämän joukkueen kasanneet. Olen kertonut heille vain ne mahdollisuudet, joita meillä joukkueen rakentamiseen on. Ulkomailta saimme kaksi kovaa yleispelaajaa, joilla on kokemusta kovista sarjoista ja joukkueista. Tietysti odotamme heiltä hyvää panosta. Kummallakin on erinomainen pallovarmuus sekä hyökkäyksiin että vastaanottoon, Kalliomäki sanoi.

Hän muistutti, että HPK:n materiaali on nyt laaja ja vaihtoehtoja todella löytyy.

– Esimerkiksi laitahyökkäyksiin meillä on neljä todella hyvää pelaajaa, Reyesin ja Maruottin lisäksi Anna Boricheva ja Piia Korhonen. Joukkue on rakennettu niin, että tavoitteena on taas yltää mitaliotteluihin ja ainakin ensimmäistä kierrosta pitemmälle eurocupissa.

Jobinpostiakin HPK on harjoituskaudella saanut. Joukkueen ainoa sairaslistalla oleva pelaaja on Noora Venho, jonka polven eturistiside on operoitu. Venho palannee pelihommiin joulun jälkeen. Muuten HPK:n terveystilanne on hyvä.

Kerho pelaa kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa viime kauden hopeamitalistia LP Kangasalaa vastaan. Joukkueet ovat vastakkain 3. syyskuuta Kangasalla ja 8. syyskuuta Hämeenlinnassa. Mestaruusliigan HPK aloittaa sunnuntaina 27. syyskuuta Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic