Uutiset

HPK valmiina aloittamaan kausi

Takana on monta viikkoa tiivistä harjoittelua ja kahdeksan harjoitusottelua, mutta nyt se vihdoin alkaa. Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentajan Kai Raution mukaan joukkue on valmis, kun kiekko putoaa ensimmäisen kerran jäähän perjantaina Ritariareenassa Lahden Pelicansia vastaan.

– Valmistautuminen on ollut riittävän pitkä ja harjoitusotteluita on ollut riittävästi. Kyllä me olemme valmiita aloittamaan, Rautio sanoo.

Rautio haluaa, että HPK pyrkii pelaamaan samanlaista jääkiekkoa kuin harjoitusotteluissaan.

– Kaikki tietävät, että puolustaa pitää hyvin ja verisesti. Haluamme pelata vahvaa, raikasta ja nälkäistä hyökkäyspeliä. Siinä kehittyminen on pitkä prosessi ja valmennuksen haastavin alue, päävalmentaja muistuttaa.

Kovia paketteja

Kerho pelasi alkukauden viimeisen harjoitusottelunsa torstaina 5. syyskuuta eli se sai valmistautua liiga-avaukseen sen jälkeen vielä reilun viikon. Viimeisellä viikolla joukkue on hionut eri pelin osa-alueita.

– Viikko on ollut hyvä paikka käydä pieniä yksityiskohtia läpi. Esimerkiksi erikoistilanteita, kuten viidellä kuutta vastaa ja neljällä kuutta vastaan. Spesiaalikeissejä. Viikko on kuitenkin ollut myös tunnelman hakua ja joukkueen virittämistä sekä henkisesti että fyysisesti. Sitä se on, ilmapiirin luontia.

HPK pelaa tällä kaudella useampana viikkona pelirytmillä tiistai-perjantai-lauantai.

– Peräkkäisten päivien pelit ovat aina haaste fyysisesti. Varsinkin viikon viimeinen peli, jos alla on ollut kovia otteluita. Suurimmaksi osaksi vastustaja lähtee niihin peleihin kuitenkin samanlaisesta tilanteesta. Haluamme tietenkin jaksottaa oman harjoittelumme ja muut asiat siten, että olemme etupuolella, päävalmentaja miettii.

Käytännössä kokoonpanossa voi olla enemmän vaihtuvuutta viikon loppupuolella.

– Siihen pitää varautua, että näin voi käydä. Kaksi peräkkäistä peliä putkeen voi olla osalle aika kovia paketteja. Tai jos peli ei kulje, otetaan tuoreita jalkoja mukaan, jos meillä on siihen mahdollisuus. Haluamme kentälle totta kai energiaa, Rautio muistuttaa.

Rautiolla on käytössään neljän kentän lisäksi kaksi ylimääräistä hyökkääjää ja puolustajaa. Lisäksi HPK:lla on lainalla neljä pelaajaa Mestiksen SaPKossa. Savonlinnalaisten kanssa solmittua yhteistyötä on tarkoitus käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi.

– Yhteistyö on vielä aika tuore juttu, mutta pelitatsin ja -tuntuman takia se on hyvä asia. Nuorille pojille miesten pelit ovat hyviä paikkoja kehittyä. He saavat kohdata kamppailuissa jo miesten pelejä pelanneita pelaajia. Meillä on todella paljon lahjakkaita kavereita, jotka menevät sillä tavalla eteenpäin

Pelaajat terveitä

HPK julkaisee kokoonpanonsa vasta perjantaina, mutta pelaajatilanne on hyvä. Kaikki ovat terveitä ja voivat pelata.

– Päälinjat ovat selvillä, mutta terveystilanne ja muut asiat pitää katsoa vasta perjantaiaamuna. Sellaisia tapauksia ei ole, jotka eivät pysty pelaamaan. Meillä on hyvä tilanne, koska tiukan paikan tullen jokainen pystyy pelaamaan, Rautio kertoo.

Pelicans on HPK:lle tuttu vastus kesän harjoitusotteluista. Joukkueet kohtasivat kolme kertaa, joista HPK voitti kaksi. Kerho oli parempi elokuun Kultakeskus-turnauksen ottelussa maalein 3–2 ja Lappeenrannan turnauksen toisen päivän ottelussa numeroin 4–2. Pelicans vei voiton kolmannessa ottelussa numeroin 2–1.

– Olemme tosiaan pelanneet useamman ottelun Pelicansia vastaan, mutta sen suoritukset ovat olleet otteluissa niin erilaisia, että on vähän vaikea sanoa, miten se pelaa. Odotan ja valmistaudun itse siihen, että vastaan tulee kovasti päälle käyvä Pelicans. Pakit osallistuvat voimakkaasti karvaukseen ja joukkue pyrkii tulemaan aika suoraviivaisesti ja vahvasti maalille. Sellainen Pelicans on ollut jo monta vuotta. Perjantaina pitää vielä katsella nauhoja, Rautio sanoo. (HäSa)

Asiasanat