Uutiset

HPK varmisti lopputurnauspaikan

Ei siinä mennyt kuin kaksi peliä, ennen kuin HPK:n jääkiekkonaiset ylsivät tavoitteeseensa eli paikkaan helmikuun lopussa pelattavassa naistenseurajoukkueiden EM-lopputurnauksessa. Kerho otti lauantaina Metritiski-areenassa ansaitusti 5-2 (1-0, 3-1, 1-1) -voiton itävaltalaisesta Sabres Wienistä, eikä jättänyt jossiteltavaa sunnuntaille.

HPK kohtaa sunnuntain päätösottelussaan kazakstanilaisen Aisuli Almatyn. Almaty hävisi lauantain myöhäisottelussa ESC Planeggille 3-2, joten sen on voitettava Kerho, mikäli joukkue haluaa päästä jatkoon. Eikä voitto välttämättä edes riitä, sillä Planegg on ennen sunnuntain kiinni jatkopaikassa kolmella pisteellään. Aisulu Almatylla on kaksi pistettä ja Sabres Wienillä yksi.

Kerhon tehonaisia lauantaina olivat Venla Hovi ja Riikka Noronen. Hovi iski kaksi kertaa kiekon Sabres-maalivahdin Theresa Hornichin maaliin Norosen syötöstä. Noronen puolestaan maalasi kerran Hovin ja ketjun kolmannen lenkin Sanna Lankosaaren esityöstä.

-Tosi hyvältä tuntuu. Hienoa, että hoidimme tarvittavat voitot jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Pääsemme sunnuntaina pelaamaan rennosti kolmannen ottelun, kolmen pisteen tehonainen Hovi sanoi.


Parempi peli

Maajoukkuehyökkääjän mielestä HPK oli lauantaina parempi kuin perjantaina turnauksen avausottelussa saksalaista ESC Planeggia vastaan.

-Ensimmäisessä pelissä meillä oli varsinkin alussa aika paljon jännitystä. Tässäkin pelissä otimme alussa paljon jäähyjä, mutta paransimme kuitenkin loppua kohden ja olimme selvästi parempia, maalintekijä arvioi.

Hovin mukaan Kerho hakee sunnuntainakin vain voittoa.

-Voitto luo kuitenkin paremmat lähtökohdat seuraaviin SM-sarjapeleihin, laitahyökkääjä muistutti.

Kerhosta onnistuivat maalinteossa myös puolustaja Ella Pietikäinen ja hyökkääjä Hanna Honkonen (1+1). Pietikäisen maali menee ainakin osittain muuten hyvin pelanneen Hornichin piikkiin.


Itse vaikeuksiin

Lauantain ottelu olisi voinut mennä Kerholle hankalaksikin. Joukkue otti avauserässä kolme jäähyä, ja Sabres pääsi pyörittämään ylivoimaansa vaarallisesti. Kerhon maalissa pelannut Maija Hassinen torjui kuitenkin mainion ottelun. Hän ehti kiekon eteen 27 kertaa, eikä voinut kummallekaan itävaltalaismaalille mitään.

-Saimme pelin käsittämättömän vaikeaksi alussa jäähyjen takia. Alusta lähtien näki, että olisimme tehneet kaksinumeroiset lukemat ilman niitä jäähyjä. Meillä on uskomaton taito tehdä peli vaikeaksi. Toinen ja viimeinen erä olivat jo kypsää peliä, HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari sanoi.

HPK sai tavoitteensa täyteen kahden pelin jälkeen.

-Kolmannen pelin kokoonpanoon se ei vaikuta, mutta annamme varmaankin peliaikaa niille, jotka eivät ole näissä kahdessa pelissä pelanneet, Nukari arveli.

Kerhon koko joukkue onnistui lauantaina. Kaksi ensimmäistä kentällistä vastasivat maaleista, mutta myös Mirka-Maria Kuivikon johtama hyökkäyskolmikko sai aikaan hyviä tilanteita vastustajan maalille.

-Eveliina Similän tuleminen mukaan joukkueeseen antoi meille mahdollisuuksia tehdä kokoonpanossa pieniä rukkauksia. Se oli niin ohut tähän asti. Se on ollut meille iso apu, Nukari kiitteli kokeneen Similän paluuta joukkueen riveihin. (HäSa)