Uutiset

HPK vei peliä, Kärpät otti kiinnityksen

Puolustava naisten jääkiekkomestari Hämeenlinnan Pallokerho vei lauantaina Oulussa pelatussa välierien avauksessa Oulun Kärppiä ajoittain kuin kuoriämpäriä.

Siitä huolimatta Kärpät sinnitteli ensimmäisen kiinnityksen finaalipeleihin maalein 1-0 (1-0, 0-0, 0-0), mutta tappio ei juuri HPK:n pukukopissa hetkauttanut. Jos vastaavanlaisia pelejä pelataan useampi, HPK kuorii varmasti kermat päältä.

-Ei tässä vielä mitään, ollaanhan sitä pelissäkin joskus ensimmäisen erän jälkeen tappiolla, HPK:n valmentaja Tuomo Nukari sanoi.

Sarja jatkuu tänään Hämeenlinnassa.

Yhtä maalia

Etenkin ottelun kolmas erä oli HPK:lta suvereenia näytöstä. Kaikki kentälliset painoivat pelin Kärppien päätyyn ja pakottivat kotijoukkueen jäähyilemään. Jutta Stoltenbergin viivakuti päätöserän loppupuolella oli kuin koko ottelu pienoiskoossa. Laukaus tuli kahden tolpan kautta takaisin kentälle.

Kärppien maalivahti Susanna Airaksinen pelasi hyvän ottelun ja torjui 40 kertaa.

-Maalintekomme oli tuskaista, vaikka hallitsimme peliä. Ehkä me siirtelimme liikaa, laukauksia olisi pitänyt tulla kauempaakin, HPK:n hyökkääjä Annina Rajahuhta sanoi.

-Kärpille täytyy tosin antaa tunnustusta tiiviistä viisikkopelistä, hän lisäsi.

-Maalille pitäisi saada enemmän trafiikkia, Nukari suunnitteli sarjan jatkoa.

Ottelun voittomaaliksi jäi Nina Tikkisen avauserässä sivaltama ylivoimamaali.

-Siinä tuli pieni merkkausvirhe alivoimalla ja Tikkinen pääsi todella hyvään maalipaikkaan. Veto oli tarkka, Rajahuhta sanoi.

HPK:n maalivahti Maija Hassinen seisoi pitkiä pätkiä työttömänä maalillaan, mutta hoiti osansa tyylikkäästi ja torjui 27 kertaa.

-Meidän täytyy auttaa Maijaa vielä enemmän jatkossa, Rajahuhta sanoi.

HPK yritti lopussa tasoitusta kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia.

Ei väsytä

HPK:lla on alla arvatenkin raskas puolivälieräsarja JYPiä vastaan ja SM-sarjapelien lisäksi vielä kansainvälinen seurajoukkueturnaus. Tavallista kovempi peliruuhka ei kuulemma tunnu kerholaisten jaloissa.

-Ai näyttikö tuo väsyneeltä, Nukari naurahti kysymykselle.

-Minusta me olemme pelkästään saaneet niistä peleistä. Näitä kevään otteluita jaksaa kyllä pelata, Rajahuhta sanoi. (HäSa)