fbpx
Uutiset

HPK venytti välieräratkaisua

Jännää on ollut ja tiukaksi näkyy menevän.

HPK kukisti Oriveden Ponnistuksen neljän erän ja melkein kahden tunnin viidennessä välieräottelussa tiistaina Hämeenkaaressa 726 katsojan edessä.

OrPo on silti vain voiton päässä finaalista. HPK:n on voitettava sekä torstaina Orivedellä että lauantaina Hämeenlinnassa, jotta se pääsee pelaamaan loppuotteluita Mestaruusliigassa yli kaksi kautta tappioitta pelannutta salolaista LP Viestiä vastaan.

Kerhon ja OrPon ottelusarja on tarjonnut erinomaista viihdettä. Tilanteet ovat vaihdelleet. Ajoittain pelin taso on mainio, joskus puolin ja toisin vaelletaan varjojen mailla.

OrPo aloitti tiistaina todella vahvasti. Se pelasi ensimmäisen erän ja pitkälle toistakin lähes virheettömästi.

HPK:n nuori joukkue ei kuitenkaan hellittänyt. Toisen erän lopussa HPK nousi tasolleen, joka on parhaimmillaan oikein hyvä. OrPo johti erää vielä 23-18 ja 24-22. Kotijoukkue oli kuitenkin erän lopussa niin kova kuin pitää. Se selvitti kaksi OrPon eräpalloa ja niittasi voittopisteen omasta toisesta eräpallostaan.

Se oli pelin ratkaisu. Kolmatta erää HPK hallitsi selvästi ja neljättäkin toisen teknisen aikalisän jälkeen. Ja kun peli lähti rullaamaan, OrPo jäi auttamatta altavastaajaksi.

-Pelasimme vaan omaa peliämme, kuittasi eniten pisteitä jälleen tehnyt HPK:n Marina Skender, joka pelaa uransa ensimmäistä play off -sarjaa.

Nzenwa pitelemätön

Ottelun ykkönen oli kuitenkin HPK:n keskipelaaja Queen Nzenwa. Hän liikkui verkolla omissa korkeuksissaan, eikä tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä. Kun Kerhon aloitus nousee kelvollisesti, passari Noora Lainesalon ja Nzenwan yhteispeli on hienoa nähtävää. OrPon keskarit hävisivät Nzenwalle noin sata-nolla tiistaina.

-Meillä eivät torjujat yllä 330 sentin korkeuteen (niin kuin Nzenwa). Meillä he hyppäävät 305 senttiä eli siinä on 25 sentin ero, OrPon valmentaja selvitti syytä siihen, miksi joukkueen keskipelaajat eivät saaneet amerikkalaista kertaakaan kiinni.

HPK:n onnistujiin voi laskea myös Nette Tuomisen, joka hyökkäsi alun vaikeuksien jälkeen rohkeasti ja antoi Lainesalolle vaihtoehtoja. Tuominen oli myös aloitusten nostajana (69 %) erittäin tärkeässä roolissa.

-Joillakin oli hyvä päivä, joillakin vähän heikompi, mutta olemme yhä elossa. Tärkein on joukkue ja joka pelaaja auttaa toinen toistaan. Roosa Koskelo ei liberona ollut ehkä nyt parhaimmillaan, mutta hän on pelannut erinomaisesti koko kauden. Tuominen ei ole nostoissaan onnistunut aina, mutta nyt hän auttoi hienosti Roosaa, kehui HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann, joka myönsi, että toisen erän lopun nousu oli Kerholle henkisesti erittäin tärkeä.

OrPo hiipui

OrPon libero Saana Koljonen liikkui kuin salama ja nosti pahoja palloja peliin, mutta hänenkin paras teränsä häipyi erien lopussa. Silloin puolustuspelikin oli Kerhon heiniä.

-Liberomme yritti kovaa pienessä kuumeessa, mutta ei ollut hänkään herkimmällä jalalla liikkeellä, mietti OrPon valmentaja Juhani Viita.

Viidan mielestä OrPo pelasi kuitenkin samalla tasolla kuin viime viikon Hämeenkaaren voittopeleissään.

-Viime viikolla voitimme HPK:n tällaisella pelillä. HPK oli silloin vähän kohmeessa, mutta se on parantanut.

Eniten Viitaa kismitti toisen erän loppu.

-Johdimme erää 21-17, mutta sen jälkeen alkoi lammastelu ja voittava pelaaminen jäi. Vajaa kaksi erää ei nykysäännöillä riitä. Vähän enemmän olisimme tarvinneet.

OrPon paras oli Anni Mäkinen, joka jaksaa painaa alusta loppuun. Christina Houghtelling aloitti komeasti, mutta simahti lopussa samoin kuin keskipelaaja Emily Palkert. Kolmas ulkomaan apu kokenut virolainen Katre Laanes oli huono alusta loppuun.

Viita myönsi joukkueensa parin pelaajan väsymyksen.

-Viime viikon alun kymmenen erää olivat joillekin niin liikaa, että he palautuvat siitä todennäköisesti vasta juhannuksena. Meidän 190-senttiset pelaajat ovat toisaalta aika dieseleitä, hän tylytti.

Torstaina taas kaikki auki

Torstaina välieräsarja on taas uudessa tilanteessa. HPK:n on pakko voittaa, mutta ei ole katkon paikka helppo OrPollekaan kotiyleisön edessä. Joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella kolmasti Orivedellä ja Kerho on hakenut sieltä kaksi vierasvoittoa. Toisaalta Kerhoa auttaa tieto, että sen potentiaali riittää vielä paljon nähtyä parempaankin.

-Ajatuksen on oltava silloin vain pelissä. Meidän on pelattava nimenomaan sitä omaa peliämme, Skender pohti tulevaa taistoa. (HäSa)

Menot