fbpx
Uutiset

HPK voitti vieraissa tasokkaassa ottelussa

Hämeenlinnan Pallokerho otti lauantaina jo kolmannen perättäisen voittonsa lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Kerho kukisti vieraskentällä viisieräisessä kamppailussa LP Vampulan erin 2–3 (23–25, 25–22, 26–24, 20–25, 8–15).

Ottelun kaikki viisi erää olivat tiukkaa taistelua ja molemmat joukkueet pelasivat hyvin.

HPK oli ottelussa jo tappiolla erin 2–1, mutta onnistui nousemaan hankalasta tilanteesta voittoon.

– Meillä oli tänään ihan hyvä taistelu, mutta teimme ehkä itse hieman liikaa tyhmiä virheitä, joista menetimme sitten pisteitä. Keskittyminenkään ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan ottelun keskivaiheilla. Onneksi kuitenkin keräsimme itsemme ja voitimme tämän pelin, pohti Kerhon keskitorjuja Michaela Madsen.

Alkusyksystä HPK voitti sarjataulukossa neljänneksi viimeisenä majailevan Vampulan suoraan kolmessa erässä, mutta lauantaina kotijoukkue pelasi huomattavasti laadukkaampaa peliä.

LP Vampula sai hiljattain riveihinsä myös kovan vahvistuksen, kun yksi suomalaisen naislentopallon huippunimi Saara Esko saapui joukkueeseen. Hyvin ottelussa onnistunut Esko sai Madsenilta kehuja.

– Eskolla on paljon kokemusta ja hän tekee pisteitä eikä virheitä. Nyt kun Vampulalla oli nyt Esko mukana, niin heillä oli monta vahvaa hyökkääjää verkolla. Heillä oli Binetou Sow toisella puolella ja Esko toisella, niin onhan siinä aika laaja hyökkäys, Madsen arvioi.

Lopun nousu oli Madsenin mukaan henkisesti tärkeä seuraavaa ottelua ajatellen. Keskiviikkona Salossa Kerhon vastustajana on sarjakärki Viesti. Madsen löysi Kerhon pelistä vielä kehityskohtia ennen kärkiottelua.

– Tänään ei saatu oikein puolustusta ylös, joten se pitäisi saada kuntoon. Varsinkin, kun Viestiä vastaan joutuu hyökkäämään monta kertaa ennen kuin pallo kuolee. Lisäksi meillä on yleensä vahva torjunta, mutta tänään se ei toiminut aivan niin hyvin. Nyt pitää saada taktiikka kuntoon ja keskittyminen torjuntapuolustukseen, Madsen summasi.

Omaankaan esitykseensä Madsen ei ollut täysin tyytyväinen.

– Aika paljon jäi parantamisen varaa. Olisi pitänyt noudattaa taktiikkaa vähän paremmin, sillä en saanut oikein torjuntoja kiinni. Mutta keskiviikon pelissä sitten uudestaan, hän sanoi. HäSa

Asiasanat

Menot