Uutiset

HPK voittoon tiukan taistelun jälkeen

HPK haki sarjapisteet Kuortaneelta jääkiekon naisten SM-sarjassa, mutta sai tehdä täyden päivätyön sarjajumboa vastaan. Loppulukemat olivat 3–0 (1–0, 0–0, 2–0). Laukaukset maalia kohti HPK vei 50–28.

– 3–0 on hyvä tulos ja joukkue saa olla tyytyväinen. Tiukka vääntö oli, kuten aiemminkin täällä. Jostain syystä Kuortane on hankala paikka pelata. Tiettyjä juttuja on harjoiteltu, mutta niitä ei näkynyt nyt kentällä. Mutta töitä vaan, totesi HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen.

HPK:n maalissa nollapeliin yltänyt Kiira Laine otti 28 torjuntaa. Avauserän lopulla Emmi Leinonen (2+0) vei vieraat johtoon Anniina Kaitalan ja Miho Shishiuchin syötöstä. Toinen erä oli maaliton.

Päätöseräkin eteni 55. minuutille asti 0–1-lukemissa, kunnes Kristina Brown karkasi alivoimalla maalin tekoon. Ajassa 56.10 Emmi Leinonen teki loppunumerot Hanna Honkosen syötöstä.

– Onneksi saimme avausmaalin ja sen myötä sitten sitkuteltiin. Kiira onnistui maalissa hienosti ja puolustuspeli toimi hyvin. Ratkaisu oli kaksi yksilösuoritusta. Ensin Kristina teki mahtavan nousun omalta alueelta ja nosti kiekon maalin kattoon. Hänellä on kyllä kova tahto voittaa. Ja heti perään Emmiltä myös hieno suoritus, Mäkinen summasi.

HPK jatkaa sarjassa kolmantena ja tuplaviikonloppu jatkuu sunnuntaina Tampereella neljäntenä olevaa Ilvestä vastaan. Runkosarjan viimeisissä peleissä vastaan tulee kärkikaksikko Blues ja JYP.

– Huominen on hyvä mittari meille, missä mennään. Ja Blues- ja JYP-ottelut ovat kenraaleja play off-peleihin. Niissä pitää sitten voittaa riippumatta siitä, kuka tulee vastaan. Olemme vetäneet harjoituksissa jo kovempaa loppupelejä varten ja se näkyy osalla pelaajista. Siksi on hyvä käyttää laajempaa rosteria näissä viimeisessä runkosarjan peleissä, Mäkinen kertoi. (HäSa)

Asiasanat