Uutiset

HPK yrittää päättää Viestin ylivallan

Naisten lentopallomestaruudesta on iloittu koko 2000-luvun ajan yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kahdessa kaupungissa. Niin tänäkin vuonna, kun seitsemän edellistä mestaruutta voittanut salolainen LP Viesti yrittää pysyä kultakannassa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. HPK:n edeltäjä Tarmo-Volley, joka voitti osan mestaruuksistaan Vanajan RC:n nimellä, hallitsi naisten lentopallokenttiä lähes vuosituhannen ensimmäisen kymmenen ajan ennen Viestin ensimmäistä mestaruutta vuonna 2009.

Sekä HPK että LP Viesti selvittivät tiensä loppuottelusarjaan voittamalla välieräparinsa suoraan kolmessa ottelussa, joten kummallakin joukkueella on ollut aikaa keskittyä keskiviikkona Salossa alkaviin finaaleihin.

HPK:n liberon Saana Koljosen mielestä odottelussa oli omat hyvät ja huonot puolensa.

– Toisaalta on ollut hyvä saada levätä viikko rauhassa ja treenata finaaleita varten, mutta toisaalta koko ajan miettii, että tulisi jo keskiviikko ja ensimmäinen peli, kolmansiin SM-finaaleihinsa valmistautuva Koljonen kertoo.

Viime kaudella Saksassa Hampurissa ammattilaisena entisen HPK-valmentajan Dirk Sauermannin alaisuudessa pelannut Koljonen aavistelee, että yleisölle riittää loppuotteluissa nähtävää.

– Odotan ja toivon, että luvassa on melkoisia palloralleja ja laadukasta lentopalloa, hän toivoo.

Koljosen mielestä HPK:n yksi vahvuus on halu voittaa. Kerholla on kova tahto tuoda naislentopallon mestaruusjuhlat pitkän tauon jälkeen Hämeenlinnaan nimenomaan kotijoukkueen juhlimana.

– Kaksi avaintekijää on, että lähdemme nauttimaan näistä peleistä ja haluamme tosissamme voittaa.

Loppuottelusarjassa kohtaa kaksi maajoukkuetason liberoa, kun sekä Koljonen että LP Viestin ex-kerholainen Roosa Koskelo ovat mukana Tapio Kangasniemen kevään maajoukkueryhmässä. Vastapuolen kollegaansa Koljonen kehuu.

– Hän on ihan huikea libero, joka puolustaa puolet kentästä ja hoitaa vastaanotossakin varmaan saman verran. Muutenkin hän on huikea tyyppi, ja hyvin tulemme keskenämme toimeen.

Kuudensiin loppuotteluihinsa lähtevä Koskelo tietää, ettei mestaruus tule salolaisille tällä kaudella helpolla.

– HPK on tosi kova joukkue. Ei ole sattumaa, että olemme vastakkain finaalissa. Moneen kertaan on tullut ilmi, että HPK:lla on hyvät ulkomaalaispelaajat ja siihen laadukkaat kotimaiset päälle, Koskelo kehuu.

LP Viestin kausi on ollut edellisiä rikkonaisempi, sillä sekä joukkueen ykköspassari että päävalmentaja ovat vaihtuneet kesken kauden.

– Muuttuvia tekijöitä on ollut jonkun verran, mutta olemme hitsautuneet hyvin yhteen. Olemme ottaneet voimavaraksi, että kävi mitä tahansa, kopissa mikään ei muutu ja puhallamme yhteen hiileen, Koskelo sanoo.

HPK:n amerikkalaispelaajat Lindsay Stalzer ja Keao Burdine ovat vastanneet pudotuspeleissä hämeenlinnalaisten parhaista tehoista. Stalzer on tehnyt 92 ja Burdine 83 pistettä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic