fbpx
Uutiset

HPK yrittää vääntää tappioputkeaan poikki

HPK:n kolmen kotiottelun sarja huipentuu tiistaina pelattavaan kamppailuun jääkiekkoliigan kärkijoukkuetta Tapparaa vastaan. Kerholle voitto illan kamppailusta olisi mannaa, sillä joukkue on valahtanut neljällä perättäisellä tappiollaan sarjataulukon hännille.

HPK:lla saattaa olla ässä hihassaan tiistain otteluun, jos uusi maalivahti Eetu Laurikainen ennättää virittäytyä pelikuntoon. HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen odotteli Edmontonista saapuvaa uutta suojattiaan Hämeenlinnaan jo maanantaina.

– Laurikaisen kone saapui Helsinki-Vantaalle kello 17 aikoihin. Jos ei mitään ihmeitä satu, niin kaveri saattaa hyvinkin jo pelata Tapparaa vastaan. Aikaeron kovimmat rasituksetkin iskevät tavallisesti vasta torstain tietämissä, Lehtonen pohtii.

Tappara on HPK:lle kova vastustaja. Lauantain Kärpät-ottelun lopun kaltaisella rynnistyksellä Ritariareenan joukkue järjestää vastustajalleen kuitenkin tukalat oltavat.

Kerhon nuorelle puolustajalle Matias Haaraselle, 19, jäi mukava kutina lauantain pelistä.

– Tulimme ottelun kolmannessa erässä todella kovaa ja saimme taas huomata, että pystymme haastamaan Liigan kovatkin joukkueet. Tappara on todella hyvä joukkue, joka on vaarallinen varsinkin erikoistilanteissa. Sen takia meidän pitää nyt vain vääntää täysillä koko ottelu, Haaranen suunnittelee.

Haaranen on päässyt hyvin vauhtiin Liigassa. Pakkiparinsa Joonas Lehtivuoren kanssa Riihimäen Nikkareiden kasvatti on saanut paljon vastuuta.

Hän on urakoinut hyvin myös 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Ihmeitä pitää sattua, jos liukasta pakkia ei nähdä nuorten MM-jäillä.

– Kyllä omat pelit ovat sujuneet jopa hieman paremmin kuin osasin odottaa. Itseluottamus on kasvanut, kun on saanut hyvin peliaikaa, Haaranen pohtii.

HPK:n tappioon päättyneissä peleissä on ollut paljon hyvääkin. Ainakaan periksi joukkue ei ole antanut synkimmilläkään hetkillä.

– Edellisessä ottelussa jokainen jätkä pystyi iskemään uuden vaihteen päälle, mutta nyt se pitäisi tapahtua heti pelin alussa. Jänne pitää kestää 60 tai 65 minuuttia. Niin se vain on, valmentaja Lehtonen muistuttaa.

Kerho pääsee tiistai-illan ottelun lähes täydellä miehistöllään.

– Kokoonpanosta ei pitäisi puuttua muita kuin Joni Tuulola, joka on sairaana. Muun miehistön pitäisi olla pelikunnossa, Lehtonen kertoo. HäSa

Asiasanat

Menot