Uutiset

HPK:lla alkaa loppurutistus …

Hämeenlinnan Pallokerho on valmiina tiistain TPS-ottelulla käynnistyvään loppuhuipennukseen jääkiekon SM-liigan runkosarjassa. Maaliskuun 12. päivään mennessä Kerholla on kuokittavanaan 12 kovaa ottelua.

Panostakin tasaisen runkosarjan lopun käänteissä riittää yllin kyllin. HPK:kin saa taistella vielä tosissaan pääsystä playoff-peleihin. Sarjataulukossa kahdeksantena olevalla joukkueella on matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan kaksi pistettä. Tiukkaa on sarjataulukon toiseenkin suuntaan, sillä yhdestoista sija on vain viiden pinnan päässä.

HPK on valmistautunut tulevaan huolellisesti. Takana on reilun viikon mittainen harjoitusjakso lähes täydellä kokoonpanolla.

– Pääsimme harjoittelemaan maaottelutauolla täysillä viisikoilla. Kolmen huilipäivän jälkeen meillä oli heti rapsakat harjoitukset, ja vielä tänäänkin jalat liikkuivat harjoituksissa hyvin, kuvaili HPK:n menoa valmentaja Pasi Arvonen.

Myös Kerhon nelosketjun sentteri Otto Paajanen oli tyytyväinen harjoitusten antiin.

– Olemme treenanneet kovemmin ja luistelleet enemmän, Paajanen kertoi.

Paajanen on johtanut HPK:n nuorisoketjua hyvin tällä kaudella. Välillä rinnalla on ollut kokeneempiakin pelimiehiä, mutta aina on paineltu sata lasissa.

Paajanen on valmennuksen todellinen luottomies, sillä hän on joukkueensa ainoana pelaajana tahkonnut kaikki 48 ottelua.

– Olen päässyt pelaamaan todella hyvin ja saanut vastuutakin, Paajanen myhäilee.

TPS tulee kovaa

Kerhon tiistain vastustaja TPS sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Rinkelinmäelle saapuisi huono joukkue.

– Tepsi on pelannut tasaisia pelejä viime aikoina. Joukkueessa on taitavia hyökkääjiä, jotka iskevät paikoista maalejakin. Meillä pitää olla liikkuminen ja puolustuspelaaminen kunnossa, muistuttaa valmentaja Arvonen.

HPK:n maalissa pelaa tiistaina Mika Järvinen. Puolustusparit ovat Aleksi Laakso–Jordan Henry, Marko Tuulola–Juho Mielonen ja Ossi-Petteri Grönholm–Johan Larsson.

Hyökkäyskolmikoissa painelevat puolestaan Jere Sallinen–Ville Viitaluoma–Borna Rendulic, Jesse Saarinen–Arsi Piispanen–Tuomas Santavuori, Ville Järveläinen–Juha Kiilholma–Tuomas Vänttinen ja Teemu Rautiainen–Otto Paajanen–Robert Leino.

– Kokoonpanosta puuttuu Tshekissä nuorten maajoukkueturnauksessa polvensa loukannut Juuso Vainio. Myös Marko Luomala, Antti Aarnio ja Joni Tuominen ovat sivussa. Jaakko Turtiainen puolestaan on saanut jo peliluvan, ja Juuso Honkakin oli mukana maanantain harjoituksissa, Arvonen kertoo.

HPK:n ja TPS:n välinen liigaottelu käynnistyy Ritariareenassa tiistaina kello 18.30. Yleisöä houkutellaan lehtereille ajoissa, sillä 2 130 ensimmäiselle katsojalle on luvassa pullakahvit AinaComin 130-vuotisjuhlien kunniaksi.

SM-liiga palaa maaottelutauolta kuuden ottelun kierroksella. Ohjelmassa ovat myös ottelut Blues–Kärpät, Ilves–Lukko, Jokerit–Ässät, JYP–SaiPa ja KalPa–Pelicans.(HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020