Uutiset

HPK:lla kulkee kotona kivasti

Onhan se aina tiedetty, että HPK viihtyy mainiosti kotikentällään Hämeenlinnan Rinkelinmäen Ritariareenassa.

Perjantaina siitää saatiin yksi todiste lisää, kun Kerho otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa jääkiekon Liigassa. Tiukaksi se lopulta meni, mutta Kerho sai pistepussiinsa ansaitusti kolme täkyä lisää 3–2-voitollaan Oulun Kärpistä.

HPK:n alkukauden pelejä sekä kotona että vieraissa on leimannut tiivis puolustuspeli. Viisikko puolustaa keskialueen tiiviisti, eikä päästä vastustajaa liian usein ylivoimahyökkäyksiin. Puolustusalueella pelaajat peittävät uhrautuvasti vastustajan laukauksia, ja viimeisenä lukkona ovat olleet mainiot maalivahdit Juuse Saros ja Frans Tuohimaa.

Puolustuspelin maalimääristä kertovat Kerhon päästetyt maalitkin. Vain SaiPa on onnistunut tekemään HPK:lle kolme maalia, muuten vastustajat ovat heiluttaneet verkkoa kerran tai kaksi. Sellaisilla maalimäärillä pystyy taistelemaan voitosta joka ainut ilta.

Kiilholmalla hyvä alkukausi

Yksi HPK:n perjantain pelin parhaista pelaajista oli kolmosketjun keskellä pelaava Juha Kiilholma. Kiilholma tekee joka pelissä pyyteettömästi työnsä puolustussuuntaan. Alkukaudesta porilaislähtöinen pelaaja on onnistunut myös maalinteossa mukavasti. Kärppiä vastaan Kiilholma laukoi 1–1-tasoituksen ja oli tekemässä esityötä Antti Bruunin voittomaaliksi jääneeseen 3–1-osumaan.

– Olemme puolustaneet hyvin ja myös maalivahdit ovat onnistuneet erinomaisesti. Heidän edessään on luottavainen olo pelata, jakoi Kiilholma kehuja HPK:n nuorelle maalivahtikaksikolle.

Keskushyökkääjän avausmaalista voi antaa ison kiitoksen myös HPK:n kultakypärää Ville Viitaluoman poissa ollessa kantaneelle Craig Schiralle. Kanadalaispuolustaja piti pitkään kiekkoa Kärppien päädyssä ja sai lopulta pelattua Juha Koiviston kanssa tilanteen Kiilholmalle.

– Vastustaja alkoi tilanteessa varmaan vähän väsyä. Tuollaista pitkää vaihtoa on raskasta puolustaa. Schira teki maalissa loistavan duunin, Kiilholma sanoi.

Vieraspeleissä HPK:n oma pää on ollut yhtä hyvin tukossa kuin kotona, mutta hyökkäyspelissä se ei ole saanut irti voittoon asti riittäviä tehoja. Lauantaina Kerho pelaa seuraavan vierasottelunsa Jyväskylässä.

– Yritämme parantaa peliä asteella. Vierasottelut ovat olleet ihan ok-pelejä, mutta voittoon asti esitys ei ole riittänyt lukuun ottamatta ensimmäistä vieraspeliä Ilvestä vastaan, keskushyökkääjä sanoi.

Kärpät aloitti vahvasti

Ei perjantain peli ollut pelkkää HPK:n hurlumhei-hyökkäystä. Kärpät oli ottelun alkuvaiheessa vahva ja meni ensimmäisessä erässä Ivan Humlin maalilla johtoon. Humlin ilta synkentyi kuitenkin vielä samassa erässä, kun hän ei sulattanut erän lopussa kieltämättä heppoisesti saamaansa rangaistusta. Tshekillä paloi päre ja tuloksena oli pelirangaistus käytöksestä.

– Jäimme ottelun alussa Kärppien karvauksen alle ja sieltä oli vaikea päästä ulos. Jotenkin löysimme syöttöpeliin tarkkuutta ja pääsimme muutamia kertoja omista uloskin. Tilastojen valossa olimme avauserässä vähän perässä. Tiesimme kuitenkin, että meidänkin aikamme koittaa, kun jaksamme puolustaa tarkasti, kertasi HPK:n päävalmentaja Kai Rautio ottelun alkua.

Raution mielestä Kerhon laitahyökkääjät paransivat pelin edetessä.

– Työmäärä oli hiukan vajaa ensimmäisessä ja oikeastaan toisessakin erässä. Pystyimme kuitenkin parantamaan ja loppuun saimme jälleen kerran loistavan maalivahtipelin. Se meidät viimeistään pelasti, Rautio kehui Tuohimaata.

HPK:sta onnistui maalinteossa Kiilholman ja Bruunin lisäksi Jaakko Turtiainen. Kärppien 3–2-kavennuksen teki viimeisellä minuutilla Mika Pyörälä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.1.2020