Uutiset

HPK:lla loppui jo polttoaine

Hämeenlinnan Pallokerhon lauantainen voitto Kuusamosta näkyi kaikessa, kun joukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Oriveden Ponnistukselle suoraan kolmessa erässä lentopallon naisten liigassa.

OrPo tosin kavensi eron seitsemään pisteeseen, kun kolme kierrosta on jäljellä. Sen nousu suoraan välieräpaikkaan vaatisi HPK:n tappioita kotona Pieksämäelle ja Pislaplokille sekä vieraissa Kangasalle, sekä kolmea omaa voittoa – yksi niistä Salossa.

-OrPo sai Salolta jo kaksi erää jokin aika sitten ja voi ottaa yhdeksän pistettä. Eli vielä ei juhlita välieräpaikkaa, sanoi HPK:n valmentaja Dirk Sauermann.

Käytännössä voitto Kuusamosta tyhjensi akut. Lisäksi kyseessä oli toinen ottelu kahteen päivään ja vastassa vielä sarjan kolmanneksi paras joukkue. Ja mukana vain yhdeksän pelaajaa.

-Kun ottaa huomioon joukkueen tilanteen, niin olen tyytyväinen siihen, että kolmannessa erässä taistelimme voitosta. Mutta tämän viikonlopun tärkein anti oli kolme pistettä lauantaina, Sauermann sanoi.

Ivana Kujundzic pelasi kaksi erää ja sai kasaan yhdeksän pistettä, mutta jäi miinuksille. Pihla Pelkiö tuli kolmanteen erään ja rotaatiota muutettiin.

-Ivanalla ei ole mitään vammaa, mutta kun vaihtopelaajia oli ja olimme 0-2-tappiolla, niin jotain piti kokeilla, Sauermann selvitti.

Rihu nosti ?taisteluun

OrPo johti päätöserää 16-9 ja 20-16, mutta Sanni Rihu onnistui tärkeillä hetkillä ja HPK:lla oli yksi eräpallokin tilanteessa 23-24. Lopussa OrPo oli verkolla terävämpi ja ottelu päättyi Marcia Fusiegerin ässään.

-Sanni näytti, että hänellä on lyöntivalikoimaa. Hän pelaa hyvin luontaisella tavalla. Vastaanotossa on kehitettävää, valmentaja tuumi.

Yhdeksään pääsi myös Pauliina Vilponen, kahdeksan pistettä kokosivat Rihu ja Lauren DeGirolamo. OrPosta neljällä pelaajalla oli vähintään 10 pistettä.

-Kauden avauksen jälkeen olimme voittaneet kaikki pelit paitsi Saloa vastaan ennen tätä. Jotta olisimme voittaneet tänäänkin, olisi se vaatinut kykyjen ylärajoilla pelaamista. Se ei onnistu joka päivä, Sauermann korosti.

OrPo pommitti syötöllä Rihua, hänelle tuli 35 palloa, muille yhteensä 37.

-En ole täysin tyytyväinen omaan suoritukseeni, kai tilasto kertoo siitä, Rihu sanoi.

Veikö Kuusamo-voitto latausta?

-Yritimme kyllä latautua tähän peliin yhtä hyvin kuin yleensä, en osaa oikein vastata.

HPK:n kokoonpanosta puuttui edelleen suihkussa olkapäänsä loukannut Karoliina Kyllönen, eikä vaihtopelaajia ollut muita kuin Pelkiö ja kakkospassari Noora Venho.

-Kyllönen menee vielä kuvauksiin, sitten olemme viisaampia. Pudotuspeleihin saadaan mukaan pelaajia sairastuvalta, mutta niihin on vielä aikaa, Sauermann sanoi.

Ensi sunnuntaina HPK voi kotivoitolla Pieksämäestä varmistaa välieräpaikan teoriassakin. (HäSa)

Mainos