Uutiset

HPK:lle loppuhetken tappio sarja-avauksessa

HPK oli lähellä avata pistesaldonsa naisten jääkiekon SM-sarjan avausturnauksessa, mutta vajaa kaksi minuuttia ennen loppua KalPan Matilda Nilsson ratkaisi ja käänsi voiton savolaisille.

KalPa voitti 2–1 (0–1, 1–0, 1–0).

– Tämä oli lähtö sarjakaudelle. Se oli tiukkaa vääntöä, mutta meidän jänne ei kestänyt loppuun saakka. Lopussa harmittava, pieni lipsahdus, sanoi HPK:n valmentaja Marko Rahikainen.

– Ei voi moittiakaan joukkuetta, sillä kaikki laitettiin likoon. Emme ihan päässeet siihen flow-tilaan, mihin olisi pitänyt päästä. Osa taisi jännittääkin, Rahikainen jatkoi.

Viime kaudella loppuottelussa pelannut HPK on runsaasti uudistunut ja nuorentunut.

– Meidän nuoresta joukkueessa taisi noin kymmenen pelaajaa pelata ensimmäisen pääsarjapelinsä, Rahikainen laskeskeli.

Yksi Kerhon uusista tulokkaista on Kreetta Kulhua, joka oli viime kaudella nostamassa Rauman Lukkoa SM-sarjaan.

20-vuotias puolustaja varmasti muistaa pääsarja-avauksensa ikuisesti.

– Ensimmäinen SM-sarjapelini, ensimmäinen erä ja ensimmäinen veto, kun tein maalin. Mahtava tunne ja hienoa oli pelata, Kulhua jutteli.

Kulhua tulitti kaukovedolla HPK:n johtoon ensimmäisen erän puolivälissä.

– Meillä oli hieman hakemista, mutta myös hyviä juttuja, mitä olemme harjoitelleet treeneissä. Joutui luistelemaan ja tekemään paljon hommia. KalPa pelasi erilaisella pelityylillä, mitä meidän harjoitusvastustajat, Kulhua tuumi.

HPK:n maalivahti Tiina Ranne venyi 22 pelastukseen. Hän tuntui pitkään ohittamattomalta.

21-vuotias Ranne selvitti avauserässä KalPan läpiajon ja torjui myös toisessa erässä kaksi savolaisten karkumatkaa.

KalPan varakapteeni Tanja Niskanen tasoitti pelin puolivälissä Tanja Koljosen syötöstä.

– Ranne kuului meidän onnistujiin. Hyökkääjä Ida Karjalainen oli myös hyvä. Elviira Ylitalo oli odotetun hyvä. Pakeista Marjut Klemola kantoi paljon kuormaa, mutta tytöt tykkäävät pelata, Rahikainen arvioi.

Ennen KalPan voittomaalia HPK:lla oli omat mahdollisuutensa. Hyökkääjä Heidi Jylhä jätti hyödyntämättä tilanteen kolmannen erän puolivälissä.

KalPan maalivahti Iina Kuusela otti 31 torjuntaa. Hän oli joukkueen kärkikaartia. KalPan näkyvää osastoa oli kapteeni Johanna Juutilaisen johtama ykköstrio, jossa laidoilla viilettivät voittomaalintekijä Nilsson ja Elisa Holopainen.

Kerhon tulokaspelaaja Kulhua piti SM-sarjaa hyvin erilaisena kuin esimerkiksi Mestistä.

– Täällä on huomattavasti kovempi liike. Sen takia ei ole aikaa eikä tilaa juuri lainkaan Tavoitteenani on kehittyä pelaajana koko ajan. Lisäksi tarkoituksena on auttaa joukkuetta, Kulhua arvioi.

HPK saa sunnuntaina vastaan sarjan ykkössuosikiksi arvioidun Oulun Kärpät.

– Meidän on valmistauduttava hyvin myös siihen sunnuntain peliin, Kulhua sanoi.

– Kärpät-peli on meille hieno mahdollisuus. Kärppien rosteri on todella laadukas. Tästä pelistä otetaan mukaan hyvät ja illemmalla katsotaan videoita, Rahikainen sanoi. HÄSA

Asiasanat

Menot