Uutiset

HPK:lle neljäs voitto putkeen

HPK otti tärkeän voiton runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan lauantaina Metritiski-areenassa taistelussa jääkiekon naisten SM-sarjan pudotuspeliasetelmista. Jäljellä on vielä kolme vieraspeliä.

Kuopiolainen KalPa oli voittanut kauden molemmat aiemmat keskinäiset kohtaamiset maalilla ja se oli SM-sarjajoukkueista ainoa, jota HPK ei ollut pystynyt tällä kaudella vielä voittamaan.

Vahva päätöserä käänsi tällä kertaa pelin ansaitusti HPK:lle lukemin 5–2 (0–1, 1–1, 4–0) ja neljäs peräkkäinen voitto nosti hämeenlinnalaiset kolmen pisteen päähän kolmantena olevasta KalPasta. Takana viidentenä vaanii pisteen päässä pelin vähemmän pelannut Kuortane.

– Joukkue yllätti positiivisesti ja pelasi vahvan pelin. Tämä oli hieno ja vauhdikas lätkäpeli, hehkutti HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen tyytyväisenä.

KalPan maalit olivat toistensa kopioita. Avauserän yhdeksännellä minuutilla HPK:n hyökkäykseen lähtö omasta päästä päättyi kiekon menetykseen ja Matilda Nilsson kuittasi maalin. Toisen erän viidennellä minuutilla sama toistui ja Nilsson (2+0) vei KalPan 0–2-johtoon.

– Ne olivat kyllä emämunauksia, Rahikainen myönsi.

HPK oli kuitenkin vahvempi niin maalivahti- kuin kenttäpelissä ja samoin valmennuksen ratkaisuissa.

Pari erää Tiina Ranteelle HPK:n maalilla tuli enemmän torjuntoja kuin vastapäässä ja yhteensä niitä kertyi 29. Toisen erän alun jälkeen maali pysyi koskemattomana.

Toisaalta Iina Kuusela (34 torjuntaa) joutui KalPan maalilla jo avauserässä ottamaan muutaman näyttävän kopin. Kuparinen rikkoutui ajassa 29.54, kun kovan paineen jälkeen Ida Karjalainen ohjasi kavennuksen Marjut Klemolan (0+2) syötöstä.

HPK:n valmennus onnistui nostamaan ryhmänsä päätöserässä voittoon.

Kypärätempun iskenyt Ida Karjalainen (3+1) nousi HPK:n tehopelaajaksi tasoittamalla pelin ylivoimalla Jutta Stoltenbergin ja Essi Määtän esityöstä ja ampumalla loppulukemat tyhjään maaliin.

Tasavajaalla Riikka Noronen vei HPK:n 3­–2-johtoon ja ajassa 57.33 Elviira Ylitalo ampui komealla vedolla etuyläkulmaan lukemiksi 4–2 Noora Jaakkolan esityöstä.

– Kaksi erää oltiin jo hyvin mukana ja tauolla päätettiin, että kolmanteen erään tullaan ja otetaan voitto. Hieno tason nosto vielä joukkueelta, Rahikainen kiitteli.

– Meillä debytoi 15-vuotias Julia Liikala ja hän tuli hyvin mukaan joukkueeseen. Hän tuli meille tähän viikonloppuun Seinäjoelta ja kuuluu alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään.

HPK ja KalPa kohtaavat viikon päästä uudelleen Kuopiossa. Sitä ennen heti sunnuntaina HPK matkustaa sarjakakkonen Espoo Unitedin vieraaksi.

– Taistelu jatkuu, me tavoittelemme edelleen kolmatta sijaa ja kotietua puolivälieriin, Rahikainen korosti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic