Uutiset

HPK:lle voitto venäläisistä

Hämeenlinnan Pallokerho väänsi tiistaina tasaisen harjoituspelitaiston venäläisjoukkue Sibir Novosibirskiä vastaan. Valkeakoskella pelattu ottelu päättyi HPK:n voittoon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Rankkareissa Kerhon kaikki laukojat onnistuivat maalinteossa. Antti Roppo, Niko Nieminen ja Arsi Piispanen kävivät vuoroillaan naruttamassa Sibirin maalivahdin, ja HPK:n maalilla Mika Järvinen antautui vain kerran.

-Vastassa oli KHL-joukkue, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin me pääsimme kiinni peliin, HPK-luotsi Harri Rindell summasi.

Vauraan Sibirin nimilista on pollea. Suomalaisista siellä esiintyvät vuoden takainen SM-pistepörssivoittaja Jori Lehterä ja hänen tutkaparinsa Jonas Enlund.

-Vastustajalla oli venäläiseen tyyliin rankkoja harjoitusleiripäiviä alla, mutta ei se vähennä meidän suorituksemme arvoa yhtään, Rindell sanoi.

HPK nousi varsinaisella peliajalla kahdesti tappiotilanteesta tasoihin. Maaleista vastasivat norjalaiskokelas Rasmus Juell ja kanadalaisvahvistus Scott Barney, kumpikin näyttävän syöttökuvion päätteeksi.

Vahva oli myös Mika Järvisen esitys maalinsuulla.

HPK kohtaa kotihallissaan torstaina Espoon Bluesin ja perjantaina sveitsiläisen Klotenin. Kokoonpanoon on luvassa muutoksia, sillä nuorten maajoukkueleirillä Lake Placidissa käyneet Teemu Rautiainen ja Otto Paajanen ovat palanneet rinkiin.

HPK:n kentälliset tiistaina: Laakkonen-Zagrapan-Luomala, Tuulola-Porseland. Nieminen-Leavitt-Barney, Alatalo-Laamanen. Kolehmainen-Piispanen-Roppo, Kärmeniemi-Mäkelä. Turtiainen-Pulliainen-Juell, Grönholm-Eerola. (HäSa)