Uutiset

HPK:lta urhea vastus Krasdonarille

HPK antoi hyvän vastuksen venäläiselle Dinamo Krasdonarille lentopallon CEV-cupin ottelussa Hämeenlinnassa, mutta ei voinut ylivoimaiselle vieraalleen mitään. Peli oli ohi kolmessa erässä (19-25, 18-25, 12-25) saman kaavan mukaan kuin viikkoa aiemmin Krasdonarissa.

Kerhon nuoret pelaajat kuitenkin nauttivat kovasta ja huimasta kansainvälisestä menosta.

– Todella hauskaa ja jännittävää oli. Hienoa, että pääsin itsekin nyt pelaamaan, Kerhosta eniten pisteitä tehnyt amerikkalainen Lexi Erwin hymyili.

Erwin ei ollut mukana Venäjällä viisumiongelmien takia, ja hän pelasi nyt ensimmäistä kertaa venäläisiä vastaan .

– Krasnodarilla on todella hyviä pelaajia, ja joukkue on hyvin tasapainoinen, hän arvioi.

Liberolla töitä

Jo kolmannen ottelunsa liberona uurastanut Noora Venho vakuutti hänkin, että oli oikein mukavaa pelata Krasdonarin tasoista joukkuetta vastaan.

– Kaveri tuli korkealta ja kovaa. Se oli haaste itsellenikin, mutta nautin koko ajan. Vastaanottoni oli ihan ok, ja puolustamisessakin onnistuin parissa pallossa, hän summasi.

Ensimmäisessä erässä HPK venytti heti 6–1-johtoon, mutta sen jälkeen vieraat pääsivät tahtiin mukaan.

– Alussa yllätyimme itsekin, kun johdimme. Panostimme kovaan syöttöön, sillä se on ainoa keino tuon tasoista joukkuetta vastaan, Venho kertoi.

Passarina aiemmin pelannut Venho sanoo, että liberon tontti, joka tuli hänelle yllättäen, on maistunut oikeinkin hyvältä. Tulevaisuudesta hän ei kuitenkaan osaa sanoa sen tarkempaa.

– Olen liberona saanut käyttää omia vahvuuksiani, mutta hinku olisi pelata monellakin eri paikalla.

Vieraat jopa ahtaalla

Erwinin ja Venhon lisäksi ilon hetkiä runsaslukuiselle yleisölle tuottivat muutkin kerhopelaajat. Michaela Madsen paukutti pariin kertaan nopeita satashyökkäyksiä ja syötti neljän pisteen putken toisessa erässä, jossa hän pisti vastustajan valmentajan Konstantin Ushakovin ottamaan jopa aikalisän. Myös ensimmäisessä erässä Krasdonar pyysi aikalisiä, mitä ei tapahtunut Venäjällä pelatussa pelissä kertaakaan.

HPK:lta nähtiin joka erässä muutamia mallikkaita hyökkäyksiä. Karoliina Friberg taisteli hyvin verkolla, ja Nikola Senkovan, Anna Borichevan ja Piia Korhosen lyöntejä upposi ohi vastustajan.

Hieno ja iso kokemus

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano kehui, että kaksi peliä Krasdonaria vastaan olivat iso ja hyvä kokemus sekä hänelle itselleen että joukkueelle.

– Nuoret pelaajamme eivät aiemmin varmaan voineet unelmissaankaan kuvitella pääsevänsä noin kovaa joukkuetta vastaan. Krasdonarissa pelasimme hyvin, eikä sitä ollut helppo toistaa Hämeenlinnassa, mutta mielestäni esityksemme oli täydellinen, joukkue teki loistavaa työtä. Yleisö sai nähdä hyvän ja positiivisen ottelun meiltä. Myös virheitä tuli, koska meidän oli otettava riskejä, Napolitano kertasi.

Tämän hetken suurimpana ongelmana HPK:ssa päävalmentaja pitää sitä, että passareita on vain yksi (Katja Kylmäaho), kun libero Eveliina Rautiainen on loukkaantuneena.

– Joskus on tilanteita, että haluaisin vaihtaa passaria, mutta nyt sitä ei pysty tekemään, hän harmitteli.

Kosheleva taas pitelemätön

Pitkät, ammattimaiset ja kovaa lyövät krasdonarilaiset jyräsivät voittoon virheettömyydellään ja tasaisuudellaan. Ylitse muiden nousi kuitenkin jälleen 191-senttinen hakkuri Tatjana Kosheleva. Häntä ei saatu kuriin juuri ollenkaan, ei etu- eikä takakentältä.

– Koshelevalla on luonnostaan hyvät ominaisuudet, ja hänellä on kova halu tehdä töitä, kakkosvalmentaja Stanislav Salikov kehui joukkueensa kultakimpaletta.

Salikov tuumasi, että Hämeenlinnan-peli ei heidän kannaltaan ollut mitenkään erikoisempi kuin viikon takainen kotipelikään.

– Tarvitsimme kaksi erää päästäksemme jatkoon, ja sen joukkue hoiti. Meillä oli myös mahdollisuus Hämeenlinnassa kokeilla tiettyjä uusia juttuja ja laittaa pelaajia eri rooleihin.

Vieraiden apuvalmentaja antoi tunnustusta omien lisäksi Kerholle.

– HPK pelasi hyvin molemmissa peleissä. Joukkue taisteli ja teki kaiken, minkä pystyi, Salikov sanoi. (HäSa)

Asiasanat