fbpx
Uutiset

HPK:n A aloitti välierät tappiolla

Tampereen Ilveksen terävä alku oli myrkkyä HPK:lle nuorten liigan välierien ensimmäisessä ottelussa.

Hyökkäysvoittoista peliä pelaava Ilves käytti maalipaikkansa hyvin hyödyksi ja voitti Hakametsän jäähallissa pelatun ottelun maalein 4–1 (1–1, 3–0, 0–0).

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen antoi ottelun jälkeen tunnustusta vastustajalle.

– Ilves oli selkeästi parempi ja valmiimpi ensimmäiset kolmekymmentä minuuttia. Jäimme jalkoihin siinä ja Ilves ansaitsi johtonsa. Tämä oli kuitenkin vain yksi playoff-peli. Se on nyt ohi ja meidän pitää parantaa seuraavaan peliin.

Pitkään Kerho ei kuitenkaan ehdi kuvioitaan hioa, sillä ottelusarja on katkolla Ilvekselle jo tänään, kun joukkueet kohtaavat Ritariareenassa. Tiilikaisen mukaan parannettavaa jäi erityisesti kahdella osa-alueella.

– Kamppailupelaamiseen pitää kiinnittää huomiota, sillä nyt vastustaja vei kaksinkamppailut. Myös omaan kiekolliseen peliin pitää keskittyä. Turha roiskia kiekkoa, sillä kyllä siellä aikaa ja tilaa on. Nyt saimme vastustajan näyttämään hyvältä.

HPK:n ainoan maalin ottelussa teki ylivoimalla Julius Valtonen. Syöttöpisteet kirjattiin Joni Tuulolalle ja Harri Kainulaiselle.

Ilveksestä maalinteossa onnistuivat Valtteri Ilomäki, Julius Mattila, Janne Seppänen ja Jere Helenius. Kotijoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä kolmella osumalla. HPK:n maalilla aloittanut Ukko-Pekka Luukkonen vaihdettiin toisen erän jälkeen Henri Viitalaan.

Viimeisessä erässä nähtiin myös ulosajo, kun HPK:n Eetu Tuulola ajettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklauksen kohteeksi joutunut Valtteri Ilomäki pääsi poistumaan jäältä omin jaloin, mutta ei enää palannut takaisin peliin.

Päävalmentaja Tiilikainen kävi ottelun jälkeen keskustelun otteluvalvojan kanssa, mutta ei halunnut kommentoida taklausta.

Pudotuspelihengessä tunteet kävivät ottelun aikana muutenkin välillä varsin kuumina. Pieniä nahisteluja oli siellä täällä.

– Kyllä välierien pitää tunteikkaita pelejä ollakin. Jos näissä ei ole tunnetta, niin onhan se ihan käsittämätöntä. Ihan normaali play off -peli mielestäni, Tiilikainen arvioi. HäSa

Asiasanat

Menot