Uutiset

HPK:n A avasi kauden jatkoaikatappiolla

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten jääkiekkokiekon liigakausi alkoi keskiviikkona tappiolla, mutta täysin turhaa reissua HPK ei Raumalle tehnyt. HPK sai mukaansa yhden pisteen, kun se hävisi vasta jatkoajalla maalein 5–4 (0–1, 3–1, 1–2).

HPK:n päävalmentaja Olli Salo ei pisteeseen tyytyväinen ollut.

– Viidellä viittä vastaan pelaamisemme jäi nyt torsoksi. Emme pystyneet hyökkäämään tarpeeksi laadukkaasti koko viisikkona, Salo tiivisti.

HPK:n maalinteon aloitti Artturi Toivola. Matias Haaranen (1+1) tasoitti ottelun toisessa erässä 2–2:een. Ismo Nikkinen (2+1) puolestaan nosti vieraat kolmannessa erässä kahden maalin takaa 4–4-tasalukemiin tekemällä kaksi ylivoimamaalia 16 sekunnin välein.

– Ylivoimaan voi olla tyytyväinen. Se osa-alue toimi tänään, kuten myös alivoima eli erikoistilanteissa olimme tasollamme. Tasakentällisin on paljon töitä edessä. Pelaamisen uskallus uupui turhan monelta, Salo mietti.

Hän ei kuitenkaan halunnut panna uskalluksen puutetta kauden avauksen piikkiin.

– Vaikea sitä on sanoa. Se on tietysti yksi vaihtoehto, mutta lätkää tämäkin peli oli. Emme kuitenkaan pystyneet pelaamaan meidän näköistämme peliä. Kiekollinen pelaaminen ja kiekottomien pelaajien tarjontapelaaminen ontuivat. Silloin on vaikea pelata meidän jääkiekkoamme, Salo muistutti.

Maalintekijöiden lisäksi HPK:sta tehoili kolme syöttöpistettä saalistanut Teemu Karjalainen. Patrik Virta sai kaksi syöttöpistettä. Henri Viitala torjui HPK:n maalissa 21 kertaa.

HPK pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun se saa kotiavaukseensa vastaan Lahden Pelicansin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic