Uutiset

HPK:n A jatkaa puolivälieriin

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten kausi jatkuu viikonloppuna alkavissa puolivälierissä. HPK voitti Turussa paras kahdesta -järjestelmällä pelatun ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa TPS:n numeroin 1–2 (0–0, 1–1, 0–1). Kun joukkueet pelasivat ensimmäisen ottelun Hämeenlinnassa tasan, meni Kerho seuraavalle kierrokselle pistein 3–1.

HPK:n päävalmentajan Matti Tiilikaisen mielestä Turun ottelu oli luonteeltaan samanlainen kuin sarjan ensimmäinen peli Hämeenlinnassa.

– Vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta, jotka puolustavat todella hyvin. Lisäksi kummallakin oli hyvä maalivahti (HPK:n Ukko-Pekka Luukkonen ja TPS:n Karolus Kaarlehto). Eihän sarjassa tehty yhteensä kuin viisi maalia ja se on aika harvinaista nuorten jääkiekossa. Kumpikin joukkue kuitenkin pelasi kypsästi ja nyt olimme maalin verran parempia, Tiilikainen sanoi.

HPK:n puolivälieräpaikan varmistaneen maalin teki kolmannessa erässä Harri Kainulainen Julius Valtosen (0+2) syötöstä. Valtonen oli syöttämässä Matias Haarasen kanssa myös Jaakko Kuusiston toisen erän loppupuolella tekemään 1–1-tasoitusta.

– Tapoimme omat vaikeat hetkemme toisessa erässä ja uskalsimme pelata rohkeasti kolmannessa. Se toi toivotun tuloksen, kun Höylä (Kainulainen) teki hienon maalin suorasta hyökkäyksestä. Saimme ylivoimahyökkäyksen, joka olikin varmaankin ainoa ylivoimahyökkäys Tepsiä vastaan tasakentällisin. Pystyimme käyttämään heidän pienen uinahduksensa hyväksemme, Tiilikainen kertasi ratkaisua.

TPS tuli Hämeenlinnan ottelussa tasoihin ainoastaan kolme sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä. Turussa tasoitus ei ollut lähellä.

– Pelasimme lopun erittäin kypsästi ja uhrautuvasti ja pystyimme tappamaan hetken pois. Lätkämaailmassa on tärkeä pystyä oppimaan edellisistä peleistä ja me onnistuimme nyt siinä. Se takasi voiton, päävalmentaja kiitteli.

HPK:n vastustaja ei ollut vielä Kerhon oman ottelun jälkeen selvillä, mutta lopulta KalPan eteneminen puolivälieriin tarkoitti sitä, että runkosarjassa puolivälieräjoukkueista heikoiten sijoittunut HPK kohtaa sarjan voittaneen Jokerit. Tiilikaiselle vastustajalla ei ollut merkitystä.

– Ei tässä vaiheessa voi oikein ajatella, kuka vastaan tulee. Meidän on kasattava omat rivimme ja puolivälierissä lähdetään taas nollista liikkeelle. Otamme mukaan seuraavaan sarjaan pienet opit näistä otteluista, Tiilikainen suunnitteli.

Jokerit ja HPK kohtaavat ensimmäisen kerran lauantaina Helsingissä. HPK:n kotiottelu on vuorossa sunnuntaina. Välieriin pääsee kahdella voitolla, joten tarvittaessa kaksikko pelaa vielä tiistaina Helsingissä kolmannen ottelun. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic