Uutiset

HPK:n A-nuoret jatkavat …huippukauttaan välierissä

A-nuorten SM-liigan runkosarjan ykkönen HPK nähdään tänäkin keväänä mitalipeleissä. Paikka välieriin irtosi komeasti 3–0-otteluvoitoin Jyväskylän JYPistä.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu venyi voittomaalikilpailuun jatkoajan ja 80 peliminuutin jälkeen. Siinä ratkaisijana kunnostautui Ville Järveläinen.

Torstai-illan ratkaisuottelun alkutahdit Rinkelinmäellä löi JYP. Vierasjoukkue pääsi jo 2–0-johtoon, ennen kuin Kerho heräsi kamppailuun mukaan. Päävalmentaja Olli Salon mukaan kavennusmaali avauserän loppupuolella avasi kotijoukkueen peliä.

– Meillä oli huono startti. Puhuimme siitä, että pitää uskaltaa olla rohkea, mutta vähän menimme kuitenkin odottelemaan ja olimme kipsissä ensimmäisen kymmenen minuuttia. Toinen ja kolmas erä olivatkin meiltä taas todella hyvää ja kypsää peliä, Salo kuvaili.

Kolmannen erän lopulla näyttikin siltä, että HPK marssii voittoon lukemin 4–3, mutta JYP väänsi pelin vielä tasoihin ajassa 59.12. Jatkoerä ei tuottanut tulosta, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Kerhon sankareiksi nousivat kaksi maalia taituroinut Järveläinen ja neljästä rankkarista kolme torjunut maalivahti Juuse Saros.

Varsinaisella peliajalla HPK:n maaleista vastasivat Ismo Nikkinen, Mikko Lahtela, Teemu Kaislehto ja Santeri Vuoti. Miika Heikkilä nappasi kaksi syöttöpistettä ja Järveläinen, Anton Ollikainen, Henri Allen ja Sameli Ventelä yhden.

Koppi täynnä …nälkäisiä pelaajia

Kaiken kaikkiaan HPK oli puolivälieräsarjassa Salon mielestä joka osa-alueella JYPiä edellä.

– Pystyimme pelaamaan omannäköistämme jääkiekkoa, eikä JYP missään vaiheessa päässyt rikkomaan sitä. Oli vain yksi erä, jolloin emme olleet ytimessä kiinni, ja se oli viimeisen pelin avauserä, jossa emme pystyneet olemaan oma itsemme, Salo arvioi.

Nuorten välierät alkavat ensi tiistaina. HPK:n vastustaja selviää viimeistään sunnuntaina.

– Perjantaina palauttelemme kevyesti ja lauantaina huilataan. Sunnuntaina aletaan jo keskittyä tiistain kamppailuun, Salo avasi joukkueen suunnitelmia.

Vaikka peli rullasi jo puolivälierissä mallikkaasti, Salo uskoo joukkueensa pystyvän kiristämään vielä yhden lisävaihteen välieriin.

– Aina pitää pystyä parantamaan. Välieräpaikka ei vielä ole hieno saavutus, emmekä ole vielä lähellekään tavoitteessamme. Meillä on koppi täynnä niin nälkäisiä kavereita, että tästä on hyvä jatkaa. (HäSa)

Iina Lainesalo

Asiasanat