Uutiset

HPK:n A-nuoret jyräävät kohti runkosarjan voittoa

A-nuorten SM-liigan runkosarjan ykkössija alkaa olla jo kirkossa kuulutettu HPK:lle.

Joukkueella on jäljellä enää viisi ottelua, joista se tarvitsee pari hassua pistettä varmistaakseen arvokkaan runkosarjan ykkössijan. Sarjakakkonen Jokerit on Kerhon keskiviikkoiltaisen SaiPa-voiton jälkeen jo hulppeat 14 pistettä hämeenlinnalaisten takana.

Pennanen jalat maassa

Kerhon A-nuorten päävalmentaja Antti Pennanen tiesi sarjatilanteen, mutta ei lähtenyt liikaa kuitenkaan leijumaan.

-Onhan se ennen kuulumatonta, että Hämeenlinnassa pieni ja sitkeä HPK dominoi tätä sarjaa.

-Olemme koko kauden pelanneet aina vain seuraava peli mielessä. Se on tuntunut toimivan hyvin. Seuraavaksi yritetään voittaa JYP lauantaina, käänsi Pennanen katseen vain seuraavaan koitokseen.

Pennanen kehui avoimesti joukkuettaan ja myönsi myös valmennustiiminsä onnistuneen.

-Olen ylpeä siitä, että olemme pystyneet pelaamaan koko kauden ehjästi. Iso kunnia pelaajille, jotka muiden asioidensa ohella jaksavat tehdä kovasti töitä menestyksen eteen. Totta kai koko iso taustaryhmämme on myös onnistunut jokainen omassa roolissaan.

Maajoukkue kutsuu kuutta

A-nuorissa pelaavista kerholaisista on nuorten maajoukkueissa neljä pelaajaa: Ville Järveläinen, Robert Leino ja Heikki Liedes 18-vuotiaissa ja Teemu Rautiainen 20-vuotiaissa. Kutsu vanhempien poikien maajoukkueeseen kävi myös Ville-Veikko Eerolalle ja Otto Paajaselle, mutta tällä kertaa ylioppilaskirjoitukset menevät maajoukkuepelien edelle.

SaiPa kaatui leikiten

HPK näytti keskiviikkoillan kamppailussa, mikä on sarjan kärjen ja tyvipään ero. Kerholaiset namuttelivat viimeisessä erässä puolivaloillakin pelaten 9-2 (4-1, 5-0, 0-1) -voiton SaiPasta.

Tehokkaimmat kerholaiset lappeenrantalaisten kaadossa olivat Paajanen (2+2), Mika Erkkilä (2+2), Rautiainen (0+4), Petteri Nikkilä (0+3), Joonas Mäkinen (2+0) ja Järveläinen (1+1). Maalinteossa onnistuivat myös Liedes ja Leino.

Kerhon maalissa Anssi Pesoselle selvisi iltapuhteestaan 17 torjunnalla. (HäSa)