Uutiset

HPK:n A-nuoret kaatoivat Bluesin jännitysnäytelmässä.

HPK A-Blues A 3-2
Voitot 3-1
1 637 katsojaa nuorten lätkäpelissä.
Turhaan ei väki vaivautunut Rinkelinmäelle. Se sai seurata vauhdikkaan ja loppuun asti kihelmöivän jännittävän kiekkopelin. Kaiken kukkuraksi kotijoukkue HPK raivasi kovan taistelun päätteeksi tiensä A-nuorten mitalipeleihin.
Kerho lähti otteluun hurjalla sykkeellä. Kaikesta joukkueen tekemisestä näki, että se oli tullut katkaisemaan puolivälieräsarjan eikä vain pelailemaan.
Tulosta tuli ensimmäisessä erässä kahteen otteeseen. Paavo Ylipaino (1+0) katkaisi hyvin siniviivalla Bluesin purkukiekon, otti tyhjät pois ja antoi ranteiden laulaa. Kiekko löysi tiensä helpohkosti Blues-vahti Jonathan Iilahden (21 torjuntaa) selän taakse.
-Bluesin kaveri antoi karmean harhasyötön. Pääsin siitä laukomaan. Nyt sattui menemään maaliin, kommentoi puolustajakolossi vaatimattomana osumaansa.
Ylipaino oli koko joukkueen tapaan todella iloinen pelin tauottua.
-Aika mahtavat fiilikset on. Otimme hyvän taisteluvoiton. Jatkossa ei lähdetä mitään kumartelemaan vaan mennään loppuun saakka.
Kun Mikko Lahtela (0+1) voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0 ja Petteri Nikkilä (1+0) löysi saman kiekon mentävän reiän Blues-maalin vasemmasta yläkulmasta, johon Ylipaino oli upottanut 10 minuuttia aikaisemmin ottelun avausmaalin, johti HPK ottelua avauserän jälkeen kahdella maalilla.

Blues taisteli

Toisessa erässä Blues pääsi peliin paremmin mukaan ja hallitsikin hienokseltaan kenttätapahtumia. Espoolaisten kova työ palkittiin maalilla, kun kiekko pomppi onnekkaasti Kerhon maalin kulmalle parkkeeraaneen Samu Öystilän (1+0) lapaan. Hänellä oli helppo työ tehdä kavennusmaali.
Kesken Bluesin painostuksen kotijoukkueen Markon Rairama (1+0) pääsi puolittain karkuun vasenta laitaa. Hieman epävarmasti koko ottelun pelannut Iilahti päästi Rairaman epäonnistuneen laukauksen puolihelposti selkänsä taakse.
Kolmas erä oli selviytymiskamppailua, joka päättyi kotijoukkueen osalta hienosti. Kerhon maalivahti Juuse Saros oli 32 torjunnallaan totuttuun tapaansa viimeinen lukko HPK:n uhrautuvasti taistelleessa puolustuksessa.
HPK:n päävalmentaja Olli Salo jakoi pelin jälkeen kiitosta Sarokselle, mutta ennen kaikkea koko joukkueelle.
-Saros on ollut läpi sarjan ja koko kauden huikea. Poika pelaa kyllä loistavaa kautta. Ei voi kuin ihailla hänen pelaamistaan.
-Kolmas erä oli huikea taistelu. Jätkät taas söi kiekkoa. Tällä hetkellä menee pukukopissa monta jääpussia. Tuo ryhmä on kyllä huikea, hehkutti Salo suojattejaan.
Salo tunsi pelin ensiminuuteista asti mitä tuleman piti.
-Pelin alku näytti, ettälähdemme tappamaan tätä peliä. Me olimme niin huikeilla jalalla liikenteessä. Pelin alku antaa usein suunnan koko pelille.

Seuraavaksi Jokerit

HPK kohtaa välierissä runkosarjan voittaneen Helsingin Jokerit, joka kaatoi omassa puolivälierässään Kärpät suoraan voitoin 3-0. Kerho ja Jokerit ovat ensimmäisen kerran vastakkain sunnuntaina Helsingissä. Toisen ottelunsa välieräpari pelaa tiistaina Rinkelinmäellä.
-Me lähdemme torstaina täysillä keskittymään seuraavaan sarjaan ja voittamaan sitä. Ei meillä ole mahat täynnä, jutteli Salo.
Toisessa välierässä HIFK saa vastaansa joko Ässät tai KalPan, joiden ottelusarja venyi viidenteen kamppailuun. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020