Uutiset

HPK:n A-nuoret löysivät työmiehen haalarit

HPK:n A-nuoret palasivat voittajien ruotuun sunnuntaisessa nuorten jääkiekkoliigan ottelussaan kuopiolaista KalPaa vastaan Rinkelinmäellä.

Kerho oli selvästi parempi joukkue ja rynnisti etenkin väkevän kolmannen eränsä ansiosta 4–1 (1–0, 0–0, 3–1) -voittoon.

Kerho sai pitkästä aikaa myös hyvän alun peliinsä. Isännät menivät 1–0-johtoon Joel Salon alivoimamaalilla. Sitä edelsi eetu Mobergin uhrautuvainen taistelu omalla alueella.

– Nyt joukkue oli valmis otteluun. Oltiin oikeasti töissä. Kaiken kaikkiaan hyvä ottelu meiltä, kehui HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

– Ensimmäisen erän alivoimassa oli huikeata uhrautumista. Moberg taisteli pitkään ja siitä taistelusta lähti avausmaalimmekin, valmentaja jatkoi.

Pikamaalit

HPK hallitsi hienokseltaan toista erää, mutta maalinteko oli tällekin oranssipaitaiselle joukkueelle pitkään tuskaista. Kaiken lisäksi KalPa tuli kolmannen erän alussa tasoihin. Kiekko livahti Kerho-vahti Henri Viitalan taakse etunurkasta. Se olikin Viitalan ainoa erhe ottelussa.

Tasoituksen jälkeen HPK myllytti peliä vahvasti kuopiolaisten kenttäpäädyssä ja läheltä liippasi monta kertaa. Joni Tuulola pääsi lähimmäksi maalia ennen ratkaisua, mutta kiekko kilahti yläputkeen.

Neljällä kenttäpelaajalla – tasavajaalla – HPK sitten sorvasi ratkaisun. Ja pikatahtiin, kymmenessä sekunnissa.

Joona Monto teki voittomaalin ajassa 48.23. Syöttöpinnan ansaitsi Sameli Ventelä. Ja ihan vähän myöhemmin Patrik Virta laukoi Kerhon kahden maalin päähän KalPasta. Monto sinetöi loppunumerot tyhjiin kaksi minuuttia ennen loppua.

– Ansaittu voitto. Joka jätkä oli oikealla asenteella liikkeellä, Salo julisti.

Pari erää kestänyttä hyökkäyspelin tehottomuutta valmentaja ei ihmetellyt.

– Meillä on ollut vaikeaa. Palaset loksahtavat kyllä kohdalleen ja maalinteossakin onnistutaan, kun joukkueen asenne on tällainen.

HPK jatkaa nuorten liigaa keskiviikkona vierasottelulla Tampereella. Vastassa on Ilves. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic