Uutiset

HPK:n A-nuoret nappasivat suoran pudotuspelipaikan

HPK näytti sunnuntaina voimansa A-nuorten SM-liigan päätöskierroksella, kun joukkue varmisti voitolla paikan puolivälieriin. Kolme pistettä tulivat vieläpä runkosarjan voiton varmistaneen Ilveksen kustannuksella Hakametsän jäähallissa lukemin 1–4 (0–3, 1–1, 0–0).

Voitto riitti pitämään hämeenlinnalaiset kuuden parhaan joukossa, vaikka ennen päätöskierrosta samoissa pisteissä ollut Jokerit voitti myös oman ottelunsa HIFK:ta vastaan. HPK pysyi helsinkiläisten edellä paremman maalieron turvin.

Kerho ei jättänyt ottelun ensimmäisessä erässä mitään sattuman varaan, vaan nakutti nopeassa tahdissa taululle kolme maalia. Toisen erän alussa vierasjoukkue karkasi jo neljän maalin etumatkalle, eikä Ilveksen yhden maalin kavennus riittänyt siivittämään tamperelaisia kunnon kiriin.

– Tosi hyvän startin saimme ja olimme valmiita peliin. Tänään olimme myös tehokkaita. 4–0-tilanteeseen asti pelasimme hyvin, mutta sitten pelaaminen vähän hajosi ja kiekottomien pelaajien työmäärä laski. Kolmas erä oli kuitenkin taas kypsää pelaamista. Pääsy kuuden parhaan joukkoon oli joukkueen tavoite ja nyt se täyttyi, HPK:n päävalmentaja Olli Salo riemuitsi.

Kerhon riveistä maalinteossa onnistuivat Patrik Virta (1+1), Santeri Vuoti, Miro Ruokonen ja Juuso Hämäläinen. Syöttöpisteille pääsivät Julius Valtonen, Tommi Harainen, Niko Lahtinen ja Samuel Argillander.

Puolivälieräpaikan ansioista HPK pääsee nyt huilaamaan säälipleijareiden ajan. Puolivälierissä Kerho kohtaa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Ässät. Sarjan ensimmäinen ottelu pelataan 3. maaliskuuta Porissa.

– Nyt nautitaan hetki ja sitten aletaan taas töihin. Analysoidaan vastustajan pelitapaa ja lähdetään voittamaan, valmentaja Salo ennakoi. (HäSa)

Asiasanat