Uutiset

HPK:n A-nuoret nousivat voittoon Porissa

Hämeenlinnan Pallokerho aloitti jääkiekon A-nuorten SM-liigan pudotuspelit makealla voitolla keskiviikkona Porissa. Joukkue nousi hyvän kolmannen erän siivittämänä 4–3 (1–1, 0–2, 3–0) -voittoon Ässistä.

HPK oli kahden maalin tappiolla (1–3) kahden erän jälkeen ja tehotonta oli joukkueen meno päätöserän puoliväliinkin saakka. Ajassa 50.03 Kerho pääsi kuitenkin vauhtiin, kun Harri Kainulainen (syöttäjät Miro Ruokonen ja Matias Haaranen) iski vierailijoiden toisen maalin. Patrik Virta oli puolestaan asialla 3–3-tasoituksessa (ajassa 56.50), jonka syöttivät Matias Niemeläinen ja Santeri Vuoti.

Voittomaalinsa Kerho tälläsi Ässien verkkoon 40 sekuntia Virran osuman jälkeen. Maalin teki Miro Ruokonen ja syötti Matias Haaranen.

Ruokonen teki myös HPK:n ensimmäisen maalin ottelun avauserässä.

HPK:n kantti piti hyvin keskiviikon ottelussa. Ei edes Ässien kolmas maali aivan toisen erän lopussa (39.53) saanut Kerhoa sekaisin.

– Kyllä tämä oli erittäin hyvä alku pudotuspeleille. Usko ei todellakaan horjunut pelin missään vaiheessa, vaan koko porukka taisteli hienosti loppuun saakka.

– Ottelu oli fyysinen kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Me aloitimme pelin hyvin, mutta toisessa erässä peli vähän hajosi. Kolmas erä olikin sitten taas ihan hyvää peliä, muisteli HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

HPK:n paras hyökkäysvitja Porissa oli Harri Kainulaisen johtama ketju, jonka laidoilla painelivat Miro Ruokonen ja Tommi Harainen.

– Tästä on mukava jatkaa seuraavaan peliin. Nyt pitää vain nollata tämä peli, sillä mitään emme ole vielä voittaneet, Salo muistutti.

HPK:n maalivahti Joonas Toivonen torjui 22 kertaa. Ässien veskarille Arttu Kulmalalle kertyi 29 torjuntaa.

HPK ja Ässät pelaavat toisen puolivälieräottelunsa Ritariareenassa torstaina kello 19. Välieriin selviää kolmella voitolla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic