Uutiset

HPK:n A-nuoret nuijivat heittopussin

HPK jatkaa voittoputkessa jääkiekon A-nuorten SM-liigassa. Sarjan joensuulainen heittopussi Jokipojat ei saanut Hämeenlinnasta mukaansa mitään kerho voitti 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

– Vaikea ja haasteellinen ottelu. Klaarattiin kuitenkin se, eikä yhtään mennyt omiin, selvitti HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Jokipoikien ei ehkä osaamisensa perusteella kuuluisi pelata nuorten liigaa. Joukkueessa on pelaajia, jotka eivät edes pyri pelaamaan jääkiekkoa. He keskittyvät enemmän kaikenlaiseen kohnottamiseen.

– Ei tee koskaan mieli arvostella vastustajaa, enkä nytkään syytä Jokipoikia. Joensuulaisten joukkueessa on kuitenkin pelaajia, jotka rikkovat ja hakkaavat, eikä heillä ole tarkoituskaan pelata jääkiekkoa. Se kieltämättä ketuttaa, Salo tuumi.

Sunnuntain ottelun loppuhetkillä yleisö näki lätkäkahakan, joka poiki peräti ottelurangaistuksen HPK:n Eetu Mobergille ja Ville-Oskari Heikkilälle sekä Jokipoikien Adam Kasanickylle. Jouni kaunismäki ja Janne Haapalahti vihelsivät HPK:lle 62 ja Jokipojille 59 rangaistusminuuttia. Niistä suuri osa tuli lopun hässäkästä.

– Pelaajamme puolustivat itseään ja toisiaan. Emme myy nahkaamme. Tämä on kotimme, jossa puolustamme itseämme ja kunniaamme, Salo sanoi.

Santeri Vuoti teki Kerholle kaksi maalia, Ismo Nikkinen ja Miro Ruokonen yhden. Puolustuksen johtotähti oli Sameli Ventelä kolmella syöttöpinnallaan. Patrik Virta alusti kaksi maalia. Harri Kainulainen, Tommi Harainen ja Teemu Kaislehto ansaitsivat myös syöttöpisteen.

HPK:n maalivahti Henri Viitala ylsi nollapeliin kahdellatoista torjunnalla.

HPK jatkaa nuorten liigaa perjantaina kello 19 kotiottelulla Tapparaa vastaan. (HäSa)

Asiasanat