Uutiset

HPK:n A-nuoret ottivat …ensimmäisen …kiinnityksen finaaliin

HPK:n A-nuoret aloittivat taistelunsa nuorten jääkiekkoliigan välierissä voitokkaasti. Runkosarjan voittanut Tampereen Ilves kaatui torstaina Kerhon käsittelyssä Hakametsän jäähallissa lukemin 2–4 (1–0, 0–1, 1–3).

Välieräsarja ensimmäinen ottelu alkoi HPK:n kannalta hieman uneliaasti ja kotijoukkue voitti lähes jokaisen kaksinkamppailun. Hämeenlinnalaiset onnistuivat kuitenkin kovalla työllä ja kurinalaisella puolustamisella ottamaan pelin hallintaansa.

Etenkin Kerhon ykkösketju sentteri Patrik Virran johdolla oli jälleen pelipäällä. Julius Valtonen (0+1) loi itselleen ja ketjukavereilleen useita paikkoja ja Santeri Vuoti viimeisteli joukkueensa ensimmäisen maalin. Virta puolestaan keräsi tehot 1+1.

– Oli hyvä matsi meiltä. Varsinkin lopussa pelattiin fiksusti. Alku oli vähän heikko, mutta luotettiin omaan hommaan ja saatiin peli kääntymään, Virta arvioi.

Vuoti, Virta ja Valtonen ovat kevään mittaan löytäneet hyvän yhteisen vireen.

– Meidän ketjun peli toimii tosi hyvin. Läppä lentää ja on kiva pelata, Virta vahvisti.

Ottelussa yleisölle tarjoiltiin nuorten peleille tyypillistä viihdyttävän vauhdikasta kiekkoa päästä päähän. Vaikka Ilves vaikutti alussa nälkäisemmältä ja ahneemmalta taistelemaan kiekosta, aukesi tamperelaisten puolustuspeli välillä helpon oloisesti.

HPK puolestaan onnistui käyttämään sille tarjotut paikat tehokkaasti. Ottelun lopussa joukkue näytti voimansa, eikä päästänyt Ilvestä enää vaarallisille maalintekopaikoille.

Kerhon päävalmentaja Olli Salo oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Startti peliin ei ollut hyvä. Reagointipelissä oli ongelmia ja peli oli ihmettelyä. Mutta mitä pidemmälle mentiin, pystyimme pelaamaan meidän näköistä lätkää. En oikein osaa sanoa, miksi alku oli niin huono. Ei vain päästy irtokiekkoihin ja Ilves tuli kovaa päälle. Sitten peli alkoi kuitenkin virrata meille ja pelasimme hyvää omaa peliä. Lopulta tämä oli jämäkkä suoritus joukkueelta, Salo sanoi.

Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Ottelusarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa ja heti sunnuntaina joukkueet kohtaavat jälleen Tampereella. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic