Uutiset

HPK:n A-nuoret ottivat …taisteluvoiton HIFK:sta

HPK puristi jälleen tiukasta pelistä täydet pisteet kotihallissaan jääkiekon nuorten SM-liigassa. Helsingin IFK kukistui kovalla taistelulla ja maalivahti Juuse Saroksen mainioilla torjunnoilla.

HIFK teki ottelun ainoan maalinsa jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Jäähyjä vihellettiin illan aikana melko runsaasti. Kerho sai yhteensä seitsemän kaksiminuuttista ja HIFK kahdeksan.

Kerho iski molemmat maalinsa toisessa erässä. Ensin puolustaja Miika Franssila toi kotijoukkueen tasoihin, ja myöhemmin Aleksanteri Palo laukoi 2–1-voittomaalin. Myös HIFK sai erässä kiekon kerran maaliin, mutta tuomari ehti hieman hätäisesti viheltää pelin poikki, eikä osumaa hyväksytty.

Kolmannessa erässä Kerho oli paikoin kovassa pyörityksessä HIFK:n hakiessa vimmatusti tasoitusta. Kotijoukkue kuitenkin piti kynsin ja hampain kiinni johdostaan, mistä päävalmentaja Olli Salo oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Tämä oli huikea taisteluvoitto. Edelleen toitotan sitä, että tämä joukkue antaa kyllä jäällä itsestään kaiken. Emme passivoituneet kolmannessa erässä, vaan uskalsimme antaa painetta, pitää kiekkoa ja pyrkiä maalipaikoille, kuten olimme puhuneet. Jätkistä voi olla ylpeä, Salo kiitteli.

HPK:n maalivahti Juuse Saros oli joukkueen viimeisenä lukkona, ja ilman hänen komeita koppejaan kolme pistettä olisivat jääneet haaveeksi. Sarokselle kertyi yhteensä 34 torjuntaa.

– Saros oli loistava, ja voimme kiittää häntäkin pisteistä. Toinen, jota voi kehua, on kapteeni Miika Heikkilä. Hän paiskoi todella kovaa hommia ja oli koko joukkueen ruumiillistuma, Salo kuvaili.

Heikkilä sai ottelussa kaksi syöttöpistettä ja oli siis mukana Kerhon molemmissa maaleissa. Myös Santeri Vuoti merkkautti tehot 0+2. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic