Uutiset

HPK:n A-nuoret ovat voiton päässä finaaleista

HPK:n ja Jokereiden torstainen välierätaisto A-nuorten SM-liigassa oli kuin toisinto tiistaisesta Hämeenlinnan ottelusta. Kotijoukkue pääsi johtoon, mutta vierasjoukkue kiri lopussa rinnalle ja jatkoerässä ohi.

Kerho todella ansaitsi voittonsa, sillä se hallitsi kiekkoa suurimman osan pelistä. Pyörityksestä huolimatta vaarallisia maalintekopaikkoja ei juurikaan saatu luotua. HPK:n valmentajan Olli Salon mukaan niille pääseminen on ollut sarjassa työn ja tuskan takana – molemmille joukkueille.

-Pelin kuva oli se, että me pidimme kiekkoa ja pyrimme löytämään sitä paikkaa, josta aukeaisi maalintekotilanne. Taas nähtiin, että kyllä ne sieltä aukeavat, kun teemme kärsivällisesti töitä ja uskomme omaan peliimme.

Jokerit aloitti ottelun vahvasti ja meni ylivoimalla johtoon, kun oli pelattu vain reilu kaksi minuuttia. Pelin edetessä ote siirtyi yhä enemmän HPK:lle.

-Toisessa erässä meillä liike vain parani. Tuntui, että Jokereilla se vähän hyytyi, ja me pääsimme antamaan enemmän painetta. Jokerit kuitenkin puolustaa hyvin. Pienistä virheistä ja uinahduksista ne laatupaikat tulevat, Salo arvioi.

Kerhon tasoitusosuman niittasi pirteästi pelannut Jussi Korvakangas. Hän pääsi kolmannen erän alkuminuuteilla läpiajoon Paavo Ylipainon mainiosta syötöstä ja laukoi kiekon Jokeri-vahti Frans Tuohimaan taakse. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista peli varsinaisella peliajalla mutta sekä Tuohimaa että HPK:n maalivahti Juuse Saros tekivät komeita pelastuksia.

Heikkilä ratkaisi

Jatkoerää ehdittiin pelata reilu kuusi minuuttia, kun HPK:n Miika Heikkilä sivalsi kiekon häkkiin Robert Leinon syötöstä. Kerholla on lauantaina kotihallissaan mahdollisuus katkaista välieräsarja ja edetä finaaleihin.

-Meidän pitää päästä alusta asti kiinni peliin. Toivottavasti lauantaina tulee paljon yleisöä. Se on huikea voima meille. Mikäs sen hienompaa kuin pelata isolle yleisölle. Ja kyllä nämä pelit ison yleisön ansaitsevatkin, Salo huomautti.

Kerhon sairaslista ei torstain kamppailuun lyhentynyt. Poissa olivat Teemu Rautiainen, Jaakko Turtiainen, Marko Rairama, Eetu-Ville Arkiomaa ja Miika Franssila. Heidän pelaamisensa lauantaina on epävarmaa, mutta Salon mukaan HPK:n pelaaminen ei ole yksittäisistä pelaajista kiinni.

-Koko joukkueen työ on ihan huikeata, ja se kantaa. Jokaisella on joukkueessa iso rooli, ja jokainen on tärkeä. Joku tuo peliin kiekollisuutta ja joku fyysisyyttä. Siitä se se joukkue syntyy, Salo jutteli.

Toinen nuorten finaalijoukkue on jo selvillä. HIFK voitti välierissä KalPan suoraan kolmessa ottelussa. (HäSa)

Päivän lehti

24.1.2020