Uutiset

HPK:n A-nuoret taipuivat jatkoerässä

Olli Salo. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Kova työ ei sunnuntaina tuonut Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorille palkintoa.

Ryminällä nuorten jääkiekkoliigan välierien kolmanteen otteluun lähtenyt HPK joutui tunnustamaan Ilveksen paremmaksi jatkoajalle venyneessä kamppailussa. Ilves nousi kotihallissaan tappioasemasta ottelusarjan toiseen voittoonsa lopulta lukemin 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0).

– Tämä oli tiukka ottelu ja pienet marginaalit kääntyivät tänään Ilvekselle. Oli aika tarkkaa pelaamista molemmin puolin, arvioi HPK:n päävalmentaja Olli Salo vähäsanaisena.

Hämeenlinnalaiset olivat ottaneet opikseen välierien ensimmäisestä kohtaamisesta Tampereella. Tuolloin HPK oli ensimmäisen erän aivan Ilveksen jaloissa. Nyt Kerho vei peliä alusta asti.

HPK:n ykkösvitja järjesteli jälleen lukuisia paikkoja ja onnistui tekemään myös joukkueensa ainoaksi jääneen osuman. Johtomaalin tekijäksi merkattiin Patrik Virta ja syöttäjiksi laiturit Julius Valtonen ja Santeri Vuoti.

Aivan kolmannen erän lopussa Ilveksen Eemeli Suomi vei ottelun kuitenkin jatkoerään tasoittamalla ottelun yksilösuorituksellaan.

Pienissä asioissa parannettavaa

HPK onnistui varsinaisella peliajalla pitämään keskialueen hienosti hallussaan, eikä Ilves päässyt hyökkäysalueelle helpolla. Jatkoerässä neljällä neljää vastaan paketti kuitenkin hieman hajosi, ja tamperelaiset pääsivät vyöryttämään hyökkäyksiä vieraiden maalille.

Jatkoerässä mentiin päästä päähän hurlumhei-meiningillä ja erän puolivälin paikkeilla Ilves onnistui lopulta tekemään voittomaalin.

– Lähtö oli ihan sellainen, kuin haettiinkin, mutta sitten vaan tänään kääntyi näin. Tasaisia pelejä nämä ovat olleet. Täytyy vielä löytää se pieni prosentti lisää. Kyllä me pystytään vielä kaikissa pienissä asioissa parantamaan ja pienet asiat kääntävät pelejä, Salo pohti.

HPK on tiistaina Hämeenlinnassa selkä seinää vasten, sillä Ilves on nyt voiton päässä finaaleista.

– Täytyy löytää vielä raikkautta pelaamiseen. Olemme olleet kovemmissakin paikoissa tällä kaudella. Pitää vain saada vielä terävyyttä hyökkäyspelaamiseen, Salo suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic