Uutiset

HPK:n A-nuoret taipuivat rankkareissa

Kaikesta näki, että Tampereen Ilves tuli keskiviikkona Hämeenlinnaan tekemään kaikkensa, jotta se saisi vietyä pisteitä nuorten SM-liigan kärkiporukalta HPK:lta. Päävalmentaja Olli Salon mukaan Kerhon onkin muistettava, että piikkipaikalla olevan joukkueen päänahan tahtovat kaikki saada.

– Kyllä sen on huomannut, että kaikki tulevat tänne todella latautuneina. Meidän pitää pystyä koko ajan hiukan nostamaan tasoamme, eikä kuvitella, että olisimme vielä saavuttaneet yhtään mitään. Olemme päässeet sarjakärkeen päivittäisen työnteon kautta, eikä siitä voi lähteä tinkimään.

Ilves tuotti HPK:lle vaikeuksia etenkin kovalla karvauksellaan. Maalikarkeloita pelissä ei nähty, sillä varsinaisella peliajalla molemmat onnistuivat vain kerran. HPK:n ainokaisen iski ensimmäisessä erässä Joona Monto. Syöttöpisteet saivat Eetu-Ville Arkiomaa ja Petteri Nikkilä. Voittomaalikilpailussa Ilves oli vahvempi.

Maalinteko tuotti tuskaa

Kerholle sattui päävalmentajan Olli Salon mielestä ottelussa liikaa huolimattomuusvirheitä. Myös maalinteko tuotti joukkueelle tuskaa.

– Kiekkoa siirrellään vähän liikaa. Maalintekoon pitäisi saada jämäkkyys ja suoraviivaisuus takaisin, Salo pohti.

Kotijoukkueen parhaimmistoa oli ensimmäisen nuorten liigapelinsä pelannut maalivahti Joonas Toivonen. Hänelle kertyi kaikkiaan 31 torjuntaa, joihin mahtui muutamia hienoja pelastuksia.

– Toivonen on ollut todella hyvä harjoituksissa ja jatkoi siitä peliin. Hän suoriutui loistavasti ja pelasi huikean ottelun, Salo kehui.

HPK:n puolustuspäässä on viime peleissä huhkinut pelaajia B-nuorten joukkueesta, kun omia pakkeja on ollut loukkaantuneena. Keskiviikkona sairastuvalle joutui Joona Seppälä.

– Aiemmin meillä oli jo neljä puolustajaa loukkaantuneena. Se vähän huolestuttaa. Emme voi B:n joukkuettakaan imeä kuiviin. Sekä heidän että meidän pojille tulee nyt paljon kuormaa, mutta joulutaukoon ei ole enää pitkä pätkä. Siihen asti pitää rutistaa, Salo sanoi.

Seuraava rutistus Kerholla on edessä lauantaina, kun se kohtaa kotihallissaan Oulun Kärpät kello 12.45. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020